ტოპ 10 ბუნებრივი ანტიბიოტიკი, რომელიც ჩაანაცვლებს ნებისმიერ წამალს!

თუ თქვენ ხართ ერთ-ერთი იმ ადამიანთა რიცხვში, რომლებიც ყველანაირად ცდილობენ თავი აარიდონ სინთეზურ წამლებს და მიმართავენ მათ მხოლოდ გამონაკლის შემთხვევებში, ჩვენ დაგეხმარებით ბუნებრივი ანტიბიოტიკების შერჩევაში.

ბუნებრივი ანტიბიოტიკები კარგია, რადგან ტაბლეტებში შემავალი ანტიბიოტიკებისგან განსხვავებით, არ აქვთ მნიშვნელოვანი გვერდითი მოვლენები და არ ანადგურებენ სასარგებლო ბაქტერიებს ნაწლავებში.

ამრიგად, ნატურალური ანტიბიოტიკების უპირატესობის მინიჭებით ჩვეულებრივი მედიკამენტების ნაცვლად, შეიძლება არა მხოლოდ თავიდან აიცილოთ ნაწლავური დარღვევები, არამედ თავიდან აიცილოთ იმუნური სისტემის შესუსტებაც.

ბუნებრივი ანტიბიოტიკები: ყველასთვის ხელმისაწვდომი პროდუქტები!

ექიმი განსაზღვრავს ანტიბიოტიკებს, როდესაც საქმე ეხება ბაქტერიულ ინფექციებს, რადგან ისინი ვერ უმკლავდებიან ვირუსებს – ამ შემთხვევაში საჭიროა სპეციალური ანტივირუსული პრეპარატები. თუ ავად ხართ, მაგრამ სიმპტომები არც ისე სერიოზულია, რომ ექიმთან მისვლა და ძვირადღირებული წამლების მისაღებად აფთიაქში წასვლა გჭირდებათ, შეგიძლიათ სცადოთ ეგრეთ წოდებული ბუნებრივი ანტიბიოტიკები, რომლებიც გაანადგურებენ პათოგენურ ბაქტერიებს ორგანიზმისთვის ზიანის მიყენების გარეშე.

ეს პროდუქტები მოიცავს:

  • ნიორი;
  • ხახვი;
  • თაფლი;
  • დარიჩინი;
  • ჯანჯაფილი;
  • ევკალიპტი;
  • ექინაცეია (ოქროს ყვავილი)
  • C ვიტამინით მდიდარი საკვები;
  • ვაშლის ძმარი;
  • დაფნის ფოთოლი.

ბუნებრივი ანტიბიოტიკების მოქმედების თავისებურებები:

მოდით, უფრო ახლოს გავიცნოთ ზემოაღნიშნული პროდუქტების ანტიბაქტერიული თვისებები.

ნიორი

ამ ბუნებრივ ანტიბიოტიკს შეუძლია გაანადგუროს სტაფილოკოკები, სტრეპტოკოკები და სხვა ბაქტერიები. ასევე ნაჩვენებია, რომ ნივრის ყოველდღიური მოხმარება ხელს უწყობს შემდეგი დაავადებების პრევენციას და ზოგიერთ შემთხვევაში განკურნებასაც კი:

  • სისხლის მაღალი წნევა;
  • კბილის ტკივილი;
  • გულის დაავადება;
  • კბილის ტკივილი;
  • შაქრიანი დიაბეტი.

პირშუშხა

ხახვი კარგად უმკლავდება საშარდე გზების დაავადებების პროვოცირებას ბაქტერიებს. გარდა ამისა, ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი შესანიშნავი საშუალებაა იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, ყელისა და ზედა სასუნთქი გზების დაავადებების სამკურნალოდ.

თაფლი

თაფლი არ არის მხოლოდ ბუნებრივი ანტიბიოტიკი; ძლიერია არა მხოლოდ ბაქტერიების, არამედ ვირუსებისა და სოკოების წინააღმდეგ. თაფლს ასევე აქვს ანთების საწინააღმდეგო, ანტიოქსიდანტური, ანტისეპტიკური და ჭრილობების სამკურნალო თვისებები, ამიტომ თაფლი შეუცვლელი პროდუქტია, რომელიც აუცილებლად უნდა იყოს სახლში, თუ მასზე ალერგია არ გაქვთ, რა თქმა უნდა!

დარიჩინი

დარიჩინი კერძებს თბილ და სასიამოვნო სურნელს ანიჭებს – მას ემატება გამათბობელი სასმელები, ნამცხვრები და სხვა კერძები. თუმცა, ის ასევე შესანიშნავად ებრძვის სოკოებს და ბაქტერიებს, აქვს ანტიოქსიდანტური თვისებები და არის ერთ-ერთი მთავარი სანელებელი, რომელიც ხელს უწყობს დიაბეტის თავიდან აცილებას, აძლიერებს პანკრეასს და ინარჩუნებს სისხლში შაქრისა და ინსულინის დონეს ნორმალურად.

ჯანჯაფილი

ალბათ ყველამ იცის ჯანჯაფილის გაციების საწინააღმდეგო თვისებები. ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი ასევე ებრძვის ვირუსებს, კერძოდ გრიპის ვირუსებს. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი გამოიყენება:

  • იმუნური სისტემის აქტივობის გასაზრდელად;
  • გულისრევის და ღებინების მოსახსნელად;
  • კუჭის დარღვევებისთვის;
  • ოსტეოართრიტის ტკივილის შესამსუბუქებლად;

ევკალიპტი

ამ ბუნებრივ ანტიბიოტიკს შეუძლია გაანადგუროს ბაქტერიები, გაათავისუფლოს ხველა და შეამციროს ცხელება. ბაქტერიები, ვირუსები და სოკოები კლავს ამ მცენარის მიერ.

ექინაცეა

ის გამოიყენება როგორც იმუნიტეტის ასამაღლებლად, ასევე შემდეგი დაავადებების მოსაშორებლად:

  • საშარდე გზების ინფექციები;
  • კანდიდოზი;
  • ყურის ინფექციები;
  • სინუსიტი და ა.შ.

კვლევებმა აჩვენა, რომ ამ ბალახს ასევე შეუძლია ებრძვის ჰერპესის ვირუსს, გაციებას, გრიპს და სტაფილოკოკს.

ვაშლის ძმარი

ვაშლის ძმარი, რომელიც შეიცავს ვაშლის მჟავას, კარგად კლავს მიკრობებს. გარდა ამისა, ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი ასევე შესანიშნავი დეტოქსიკატორია.

დაფნის ფოთოლი

კიდევ ერთი სასარგებლო და საყვარელი სუნელი, რომელიც მავნე ზეგავლენას ახდენს სხვადასხვა სახის ბაქტერიებსა და სოკოებზე ორგანიზმში სასარგებლო ბაქტერიების განადგურების გარეშე.

საკვები C ვიტამინით

ამ შემთხვევაში ვგულისხმობთ C ვიტამინით მდიდარ ბოსტნეულს და ხილს, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს ბაქტერიული და ვირუსული წარმოშობის ინფექციებთან ბრძოლაში, ასევე დაზიანებისგან უფრო სწრაფად გამოჯანმრთელებაში. ეს პროდუქტები მოიცავს:

  • ციტრუსი;
  • კივი;
  • საზამთრო;
  • ქლიავი;
  • მარწყვი;
  • მოცხარი;
  • ხახვი;
  • ოხრახუში;
  • კომბოსტო;
  • ისპანახი;
  • პომიდვრები;
  • წიწაკა და ა.შ.

რა თქმა უნდა, თვითმკურნალობამ თუნდაც უვნებელი პროდუქტებით შეიძლება არ იმოქმედოს და დაამძიმოს დაავადება. ამიტომ, მაგალითად, ძალიან მაღალი ტემპერატურის შემთხვევაში, უნდა მიმართოთ ექიმს, მაგრამ თუ თქვენი სიმპტომები მიუთითებს მსუბუქ გაციებაზე, შეგიძლიათ გააკეთოთ ძლიერი წამლების გარეშე, რომლებიც შეიძლება უფრო მეტად დაარტყონ სხეულს, ვიდრე დაავადება, რომელსაც ცდილობთ. მათი დახმარებით გადალახეთ.

Facebook კომენტარები