ეს ნაყენი მკურნალობს ანემიას, სისუსტეს, კუჭის, გულის და თირკმელების დაავადებებს!

მას ნამდვილად შეუძლია შეცვალოს თქვენი პირველადი დახმარების ნაკრები!

ექიმები ქიშმიშს გვირჩევენ, როგორც ანემიისა და ზოგადი სისუსტის, ცხელებისა და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დარღვევის, გულის, ფილტვების და თირკმელების დაავადებების სამკურნალო საშუალებად.

ქიშმიშის სამკურნალო თვისებები განპირობებულია მშრალ ნაყოფში სასარგებლო მინერალური მარილების, ორგანული მჟავების და ვიტამინების შემცველობით.

შაქრის (გლუკოზა და ფრუქტოზა) რაოდენობა ქიშმიშში 8-ჯერ მეტია ვიდრე ყურძენში.

მუქი ქიშმიში, ისევე როგორც მუქი ყურძენი, უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ღია ჯიშები.

100 გრ დაქუცმაცებულ ქიშმიშს (გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში) დაასხით 1 ჭიქა წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი, შემდეგ გაწურეთ მარლის დახმარებით.

მიიღეთ ნაყენი დღეში რამდენჯერმე 2-3 ყლუპი, ბრონქიტის, პნევმონიის, ჰიპერტენზიის დროს სხვა საშუალებებთან ერთად.

  • ქიშმიში შეიცავს ბევრ ჯანსაღ ნახშირწყლებს, ორგანულ მჟავებს, დიეტურ ბოჭკოებს, ცილებს, ვიტამინებს და მინერალებს.
  • კალიუმი, რომელიც ქიშმიშშია, სასარგებლოა თირკმელებისა და გულის კუნთის ფუნქციონირებისთვის, მეტაბოლიზმისთვის და სისხლის ნორმალური შემადგენლობის შესანარჩუნებლად.
  • ნიკოტინის მჟავის წყალობით, რომელიც შედის B ვიტამინების ჯგუფში, ქიშმიშს აქვს დამამშვიდებელი თვისებები, რაც ღირებულია ნერვული სისტემის ფუნქციონირებისთვის.
  • ქიშმიშის გამოყენება შესაძლებელია მოწამვლისა და შეშუპების დროს: აქვს შარდმდენი მოქმედება, ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხისა და ტოქსინების გამოდევნას.
  • ქიშმიშს შეუძლია შეამსუბუქოს შარდის ბუშტისა და თირკმელების დაავადების მიმდინარეობა, განკურნოს დიზენტერია.
  • სასარგებლოა სისუსტისა და ანემიის დროს, ხელს უწყობს ორსულობისას საკვები ნივთიერებების დეფიციტის შევსებას.
  • ქიშმიშის ორგანული მჟავები ხელს უწყობს კბილებისა და ღრძილების ჯანმრთელობას.
  • ქიშმიში ასევე ფართოდ გამოიყენება თანამედროვე კოსმეტოლოგიაში, განსაკუთრებით, როგორც სახის ნიღბების ინგრედიენტი.

შარდმდენი ნაყენი ქიშმიშით:

  1. აიღეთ ქიშმიშის 1 ნაწილი, ბაბუაწვერას ფესვი და არყის ფოთლები.
  2. 1 სუფრის კოვზ ნარევს დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი,
  3. გააჩერეთ გაციებამდე და გადაწურეთ.

მიიღეთ  დღეში 3-4-ჯერ, 1 სუფრის კოვზი, ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე.

თუ აქმანდე გამოგიყენებიათ ქიშმიშის შემცველი რომელიმე რეცეპტი, გეცოდინებათ როგორი სასარგებლოა ის!

სცადეთ ეს საშუალებაც და ნახეთ, როგორი ეფექტურია ის!

Facebook კომენტარები