ტოპ 4 სანელებელი, რომელიც კლავს ყველა ბაქტერიას და იცავს უჯრედებს!

ჩვენ ახლა ვიცით, რომ მწვანილი და სანელებლები ძლიერი ანტიბიოტიკებია, მათი რეგულარულად მცირე დოზებით საკვებში დამატებით, ჩვენ შეგვიძლია გავაძლიეროთ ჩვენი იმუნური სისტემა!

ჩვენ ახლა ვიცით, რომ მწვანილი და სანელებლები ძლიერი ანტიბიოტიკებია, მათი რეგულარულად მცირე დოზებით საკვებში დამატებით ჩვენ შეგვიძლია გავაძლიეროთ ჩვენი იმუნური სისტემა, შევამციროთ უჯრედების ანთება და შევინარჩუნოთ ოპტიმალური ბალანსი ორგანიზმში კარგ და ცუდ მიკროორგანიზმებს შორის.

ქვემოთ მოცემულია 4 საუკეთესო სანელებლების სია, რომლებსაც აქვთ პოლიფენოლების მაღალი შემცველობა და რამდენიმე რჩევა იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა გაამრავალფეროვნოთ თქვენი კვება მათთან ერთად.

  • ორეგანო – მიკრობების წინააღმდეგ

ორეგანო ან ორეგანო არის იტალიური სამზარეულოს ლურჯი, მის გარეშე არც ერთი პიცა ან მაკარონის სოუსი არ არის საჭირო. თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ ორეგანო ათქვეფილ კვერცხში, სუპებში, სალათის სოუსებში და მოაყარეთ შემწვარი ბოსტნეული.

ყველას არ გვიყვარს მისი შაქრიანი გემო, ამიტომ ჯობია ცოტა მივცეთ, რომ მოსაწყენი არ გახდეს.ადამიანებმა, რომლებიც საკვებში რეიგანს მცირე რაოდენობით იღებენ, შეუძლიათ მიიღონ დამატებითი ანტიდიაბეტური და ანტიპარაზიტული დაცვა. გასაკვირი არ არის, რომ ორეგანს უძველესი დროიდან იყენებდნენ ინფექციებთან საბრძოლველად.

  • როზმარინი – მატონიზირებელი და გამამკვრივებელი საშუალება

როზმარინი კარგ გემოს აძლევს ღუმელში მოხარშულ კერძებს, შემწვარ ყლორტებს, ხორცისა და მარინადების გახეხვისას ან თევზზე მოყრილს. გამოიყენეთ იგი ლიმონათის არომატისთვის, ზეთში ჩაასხით და მცენარეული ჩაის მოსამზადებლად.

როზმარინი არის მატონიზირებელი და გამამკვრივებელი საშუალება. რეგულარული გამოყენებისას ხსნის სტრესს, ნერვულ დაძაბულობას, აუმჯობესებს ნევროზის მდგომარეობას, ზოგად გადაღლას და სისუსტეს.

  • ბეგქონდარა გაციებისთვის

ბეგქონდარა არის კიდევ ერთი პოპულარული ხმელთაშუა ზღვის სანელებელი. გამოიყენეთ იმავე მეთოდებით, როგორც ორეგანო.

დაამატეთ იგი სალათის სოუსებში, სუპებში, ჩაშუშულებში, ფრიში, ყველა კვერცხის კერძში, ნივრის პურში, მაკარონის სოუსებში და სხვა.

კალიფორნიის უნივერსიტეტის მკვლევარები თვლიან, რომ ბეგქონდარა ანტიოქსიდანტური აქტივობით მსგავსია E ვიტამინის.

  • სალბი ანთებისთვის

სალბი კარგად უხდება შემწვარ ბოსტნეულს, ხორცს და თევზს.

დაუმატეთ ცოტაოდენი ხმელი სალბი მაკარონის კერძებს, განსაკუთრებით ნაღების სოუსებს და ნებისმიერ სუპსა და ღუმელში.

რაც მთავარია, სალბი ეხმარება გაციებისა და ყელის ტკივილის მოხსნას.

Facebook კომენტარები