გსმენიათ, რომ ნიორი კარგია გულის ჯანმრთელობისთვის? აი, რა უნდა იცოდეთ მის შესახებ!
ამ სტატიაში ჩვენ შევიკრიბეთ სასარგებლო რჩევები იმის შესახებ, თუ როგორ მიირთვათ ნიორი ისე, რომ გააძლიეროთ გული!
იცით, რამდენად სასარგებლოა ნიორი? ნიორი შეიცავს ფერმენტებს და ნაერთებს, რომლებიც ხელს უშლიან გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს. ის ასევე შესანიშნავია იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად და ძვლების ჯანმრთელობის გასაუმჯობესებლად.
ნივრის ჭამის მთავარი პრობლემა ის არის, რომ როდესაც ნიორი გაცხელდება, ის კარგავს ფერმენტის გამომუშავების უნარს, რომელიც საჭიროა სასარგებლო, ყოვლისმომცველი ნაერთების წარმოებისთვის, რომლებსაც შეუძლიათ გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების თავიდან აცილება. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ნიორი თავის თვისებებს ცხელ ტაფაში მოხვედრისთანავე კარგავს.
იმისთვის, რომ რეალურად მიიღოთ ნივრის სარგებელი გულის ჯანმრთელობისთვის, უნდა აიღოთ უმი ნიორი, დაჭრათ იგი დანით ან დაჭყლიტოთ დანითვე. გირჩევთ დაქუცმაცებულ ან დაჭყლეტილი ნივრს მინიმუმ 5-10 წუთით გაჩერებას იმ ფერმენტის გამოსაყოფად, რომელიც ჩვენ გვჭირდება რომ გულის ჯანრთელობა შევინარჩუნოთ.
მაშ მიირთვით უმი ნიორი!
რასაკვირველია,გაწუხებთ იმაზე ფიქრი, თუ როგორი მძაფრი სუნი აქვს მას, თუმცა არსებობს მარტივი და გემრიელი მეთოდები ამის გასაკეთებლად: სცადეთ ნივრის დამატება ნებისმიერ კერძში, იქნება ეს სალათი, სოუსი და სხვა, ოღონდ ცოცხლად.
რამდენად ხშირად იყენებთ ნიორს თქვენს ყოველდღიურ კვებაში? თუ არ გიყვართ, დროა შეიყვაროთ! მიირთვით საღამოობით მაინც!
გისურვებთ ჯანმრთელობას!