ჯანსაღი კვების 5 ჩვევა, რომელიც დაგეხმარებათ დაივიწყოთ მუხლის ოსტეოართრიტი!

ჯანსაღი კვების 5 ჩვევა, რომელიც დაგეხმარებათ დაივიწყოთ მუხლის ოსტეოართრიტი!

ოსტეოართრიტი ართრიტის ყველაზე გავრცელებული ფორმაა. ეს იწვევს სახსრების ტკივილს, სიმტკიცეს და შეშუპებას, რამაც საბოლოოდ შეიძლება გამოიწვიოს ინვალიდობა. და ამ დაავადების ყველაზე გავრცელებული მსხვერპლი ჩვენი მუხლებია. თუ გაწუხებთ მუხლის ოსტეოართრიტი, აქ არის რამოდენიმე ჯანსაღი კვების ჩვევა, რომელიც დაგეხმარებათ უკეთ გაუმკლავდეთ ამ მდგომარეობას.

1. დაითვალეთ კალორიები

კვლევამ აჩვენა, რომ მნიშვნელოვანი ნაბიჯი მუხლის ტკივილის შესამსუბუქებლად და მუხლის მობილობის გასაუმჯობესებლად არის წონის შემცირება, რომელიც მათ უნდა ატარონ. კალორიების დათვლა და მათი შემცირება დაგეხმარებათ წონის დაკლებაში და მუხლებზე ზეწოლის მოხსნაში.

სიმსუქნე იწვევს და კიდევ უფრო ამძაფრებს მუხლის ოსტეოართრიტს. გარდა ამისა, ამ დაავადებით ვარჯიში შეიძლება რთული ან შეუძლებელიც იყოს. ამიტომ, წონის დაკლება მხოლოდ პორციების შემცირებით, გადამუშავებული საკვებისა და შაქრის გამორიცხვით გჭირდებათ.

2. დააკვირდით ვიტამინების მიღებას.

ვიტამინები C, D, K და E არა მხოლოდ აძლიერებს იმუნიტეტს და აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას. კვლევებმა აჩვენა, რომ C ვიტამინში შემავალ ანტიოქსიდანტებს შეუძლიათ თავიდან აიცილონ ძვლის დაკარგვა და ძვლის ტვინის დაზიანება, ორი ფაქტორი, რომელიც ხელს უწყობს მუხლის ოსტეოართრიტის განვითარებას.

იმავდროულად, ვიტამინი E ხსნის ოქსიდაციურ სტრესს, რაც ამძიმებს მუხლის ოსტეოართრიტს. გარდა ამისა, კვლევები აჩვენებს, რომ D ვიტამინის დეფიციტმა შეიძლება გააუარესოს მუხლის ოსტეოართრიტის სიმპტომები. ხოლო K ვიტამინს აქვს ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი და აუცილებელია ძვლებისა და ხრტილების გამართული ფუნქციონირებისთვის.

C ვიტამინის კარგი წყაროა ფორთოხალი, კენკრა და წითელი წიწაკა, ხოლო E ვიტამინის კარგი წყაროა ნუში, ისპანახი, ტკბილი კარტოფილი და ავოკადო. გამოიყენეთ ორაგული D ვიტამინისთვის და ფოთლოვანი ბოსტნეული K ვიტამინისთვის. თუ თქვენ გადაწყვეტთ დანამატის მიღებას, მიმართეთ თქვენს ჯანდაცვის პროვაიდერს სწორი დოზის მისაღებად.

3. მიირთვით ბოსტნეული.

აქ არის კიდევ ერთი მიზეზი, რომ დაამატოთ სალათები თქვენს დიეტაში. კვლევებმა აჩვენა, რომ გარკვეული ბოსტნეული, მათ შორის ბროკოლი, კომბოსტო და ბრიუსელის კომბოსტო, შეიცავს სულფორაფანს, ანთების საწინააღმდეგო ნაერთს, რომელიც ათავისუფლებს ტკივილს და სიმტკიცეს. გარდა ამისა, მას შეუძლია დაიცვას ხრტილი დაზიანებისგან.

გლუკოზინოლატები, მრავალი მძაფრი მცენარის ბუნებრივი კომპონენტები, როგორიცაა მდოგვი, კომბოსტო და ხახვი, ასევე შეიძლება დაეხმაროს მუხლის ოსტეოართროზის სიმპტომების შემსუბუქებას.

4. ზეითუნის ზეთი.

შეცვალეთ ცხიმის ჩვეულებრივი წყარო ზეითუნის ზეთით. კვლევებმა აჩვენა, რომ მას აქვს ფენოლური ნაერთი ოლეოკანტალი, რომელიც ამცირებს ანთებას და სახსრების ტკივილს, ისევე როგორც არასტეროიდული ანთების საწინააღმდეგო საშუალებები.

გარდა ამისა, ზეითუნის ზეთი შეიცავს ომეგა -3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ამცირებს სახსრების ტკივილს და სიმტკიცეს. თუმცა, დარწმუნდით, რომ აირჩიე მაღალი ხარისხის, მძაფრი სუნიანი ზეითუნის ზეთი.

5. ყურადღება მიაქციეთ ხარშვის ტემპერატურას.

საკვები, განსაკუთრებით მაღალ ტემპერატურაზე მოხარშული ხორცი, როგორც წესი, შეიცავს მაღალი დონის გლიკაციის საბოლოო პროდუქტებს (AGEs). ეს საკვები იწვევს ოქსიდაციურ სტრესს და ანთებას.

კვლევამ აჩვენა, რომ AGE-ები იწვევს ხრტილის სიმტკიცეს და მუხლის ტკივილს. ასე რომ, დარწმუნდით, რომ შეამცირეთ მიკროტალღოვანი, შემწვარი და შემწვარი საკვები.

Facebook კომენტარები