გაიგეთ როგორ მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი ნუშისგან?!

Flekosteli

გაიგეთ როგორ მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი ნუშისგან?!

ტრადიციული მეთოდები, როგორიცაა აიურვედა და ჩინური მედიცინა, გვთავაზობს ნუშის დატოვებას წყალში მთელი ღამით და მეორე დილით ნმირთმევას. ტანინი, ფერმენტის ინჰიბიტორი ნუშის კანში, ფაქტობრივად აფერხებს ნაყოფისგან საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ნუშის გაჟღენთვა აადვილებს მწარე კანის მოცილებას, აადვილებს ფერმენტულ მონელებას, აადვილებს კუჭის მჟავებს საკვებ ნივთიერებებზე წვდომას.

ნუშის მოყვარულები გეტყვიან, რომ მისი ჭამის საუკეთესო საშუალებაა მისი წყლით გაჟღენთვა.

მაგრამ რამდენად მნიშვნელოვანია თქვენი ჯანმრთელობისთვის ნუშის ჭამის წინ გაჟღენთვა? რა სარგებლობა მოაქვს მას?

გაჟღენთვა თუ არ გაჟღენთვა – მოდით გავარკვიოთ!

ნუშის გაჟღენთვა ჭამის წინ – უძველესი ჯანმრთელობის ტრადიციები, როგორიცაა აიურვედა, ხაზს უსვამს კვების სამკურნალო ღირებულებას და მოხმარებამდე უმი საკვების მომზადების აუცილებლობას. ნუშის გაჟღენთვა და დილით მათი ჭამა დიდი ხნის პრაქტიკაა აიურვედასა და ტრადიციულ ჩინურ მედიცინაში.

ღამით წყალში გაჟღენთილ ნუშის ხშირად ჭყლეტენ და მიირთმევენ ახალ რძესთან ერთად, სანელებლებით, როგორიცაა ზაფრანა და შაქარი, რათა მიიღოთ ნოყიერი ნუშის რძე, რომელიც ითვლება შესანიშნავ გამაჯანსაღებელ სასმელად.

როგორ ეხმარება გაჟღენთვა?

nushi

ნუში არის ისეთი საკვები ნივთიერებების წყარო, როგორიცაა ცილა, ბოჭკოვანი, ვიტამინი E, კალციუმი, თუთია, ფოსფორი და მაგნიუმი. ვარაუდობენ, რომ გაჟღენთილ ნუშის ეს თვისებები სრულად აქვს. და როგორ ხდება ეს, შეიძლება დავინახოთ საჭმლის მონელების ბიოფიზიკაში.

ხმელი ნუში შეიცავს კანში ფერმენტის ინჰიბიტორს, რომელიც ფაქტობრივად იცავს თხილს გაღივებისგან. ეს ინჰიბიტორი, რომელიც ცნობილია როგორც ტანინი, ასევე ხელს უშლის ადამიანის ორგანიზმში საკვები ნივთიერებების შეწოვას.

გაჟღენთის შემდეგ ადვილად იშლება ყავისფერი, მწარე თესლის ფენა ან კანი, რაც გამოყოფს საკვებ ნივთიერებებს, ასევე მნიშვნელოვნად აადვილებს კუჭში თხილის მონელების პროცესს.

კუჭის ფერმენტები თავისუფლად მუშაობენ და ხდება საკვები ნივთიერებების მაქსიმალური შეწოვა.

აიურვედას პრაქტიკოსები ასევე თვლიან, რომ ცარიელ კუჭზე გაჟღენთილი ნუშის ჭამა არეგულირებს კუჭში მარილმჟავას დონეს, რომელიც ხელს უწყობს ცილების მონელებას მთელი დღის განმავლობაში, გიცავთ გულძმარვისგან და კუჭის სხვა სიმპტომებისგან.

დაალბეთ ნუში ჭამამდე 

მიუხედავად იმისა, რომ ნუშის მთლიანი და მშრალი მირთმევა არანაირ ზიანს არ მოგაყენებთ, ამ სუპერპროდუქტის დასველებით გაცილებით მეტ სარგებელს მიიღებთ!

Facebook კომენტარები
Varikosette