გამოიყენეთ ვაშლის ძმარი და ჟელატინი მრავალი პრობლემის პრევენციისთვის!

იცოდით, რომ ვაშლის ძმარი კაცობრიობისთვის ცნობილი ერთ-ერთი ყველაზე მრავალმხრივი ინგრედიენტია? მას საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ კულინარიული და საყოფაცხოვრებო მიზნების ფართო სპექტრისთვის. რაც მთავარია, ეს არის უძველესი ხალხური საშუალება, რომელიც ამტკიცებს, რომ გვეხმარება უამრავი დაავადების დამარცხებაში და თავიდან აცილებაში.

აქ არის მისი რამდენიმე უპირატესობა:

  1. ეს ეხმარება სხეულს შეინარჩუნოს ჯანსაღი ტუტე pH დონე: მჟავა-ტუტოვანი ბალანსი გადამწყვეტია, რადგან სხეულის ფუნქციების უმეტესობა ხდება ტუტე ან მჟავიანობის გარკვეულ დონეზე.
  2. ვაშლის ძმრის მიღება ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას. მეცნიერულად დადასტურდა, რომ ჭამის წინ RH-ის რეგულარული მიღება ზრდის გაჯერებას და ამცირებს პოსტპრანდიალურ გლიკემიას, რაც ორივე სასარგებლოა მათთვის, ვინც ებრძვის პრედიაბეტს და დიაბეტს.
  3. ვაშლის ძმრის მოხმარება ხელს უწყობს არტერიული წნევის შემცირებას. რამდენიმე კვლევა აჩვენებს, რომ ვაშლის ძმარი ხელს უწყობს არტერიული წნევის დაქვეითებას, რაც თავის მხრივ ამცირებს გულის დაავადებების რისკს.
  4. ის ხელს უწყობს ღვიძლისა და სხვა ორგანოების ჯანსაღ დეტოქსიკაციას: მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ ვაშლის ხელს უწყობს ღვიძლის დეტოქსიკაციას და ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას.
  5. ვაშლის ძმარი აცილებს კანდიდას ჭარბი რაოდენობით: ბუნებრივი ფერმენტების მაღალი შემცველობის გამო, ვაშლის ძმარი ორგანიზმიდან კანდიდას მოცილებას უწყობს ხელს.
  6. ვაშლის ძმრის ჭამა ამსუბუქებს საჭმლის მომნელებელ დაავადებებს: საჭმლის მომნელებელი წვენების სტიმულირებისა და საკვების დაშლის უნარის გამო, ის ხელს უწყობს გულძმარვას, შებერილობას და საჭმლის მონელების დარღვევას.
  7. ვაშლის ძმრი ხელს უწყობს ასევე წონის დაკლებას: Bioscience, Biotechnology and Biochemistry-ში გამოქვეყნებული კვლევის მიხედვით, მონაწილეებმა, რომლებიც 12 კვირის განმავლობაში იღებდნენ JU-ს, შეძლეს სხეულის წონის მნიშვნელოვანი შემცირება, ასევე მუცლის ცხიმი, წელის გარშემოწერილობა და ტრიგლიცერიდები.
  8. ვაშლის ძმრის გამოყენება ასევე შეგიძლიათ ღრძილები სამკურნალოდ. მათ დასამზადებლად დაგჭირდებათ ვაშლის ძმარი, ვაშლის წვენი, მცენარეული ჟელატინი და წყალი. ვაშლის წვენი ამცირებს ვაშლის სიმწარეს, ქმნის დაბალანსებულ გემოს.

დაიწყეთ თხევადი ინგრედიენტების შერევით დიდ ტაფაში. დაუმატეთ ჟელატინის ფხვნილი და აურიეთ, ნება მიეცით მას დატენიანდეს რამდენიმე წუთის განმავლობაში. გადაწიეთ ცეცხლი საშუალოზე და ხარშეთ, ურიეთ ხის კოვზით, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ დაიშლება. მიღებული მასა გადაიტანეთ ყინულის უჯრებში და შედგით მაცივარში სუფრასთან მიტანამდე ერთი საათით.

-საერთო დრო: 1 საათი

-მომზადების დრო: 5 წუთი

-გამაგრების დრო: 1 საათი

-პორცია: 24

ინგრედიენტები:

  • 1 ½ ჭიქა ორგანული ვაშლის წვენი
  • ½ ჭიქა ვაშლის სიდრი ძმარი
  • ½ ჭიქა წყალი
  • 5 სუფრის კოვზი ჟელატინის ფხვნილი

ინსტრუქციები:

  1. შეუთავსეთ თხევადი ინგრედიენტები დიდ ქვაბში.
  2. მოაყარეთ ჟელატინის ფხვნილი და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
  3. კარგად აურიეთ ხის კოვზით, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ დაიშლება.
  4. ჩაასხით ყინულის კუბიკებში და გააცივეთ.

ასე მიიღებთ ჟელატინისა და ვაშლის ძმრის სამკურნალო საშუალებას, რომელსაც მიირთმევთ როგორც ჟელატინის ტკბილეულს და ამავდროულადდ დაეხმარებით თქვენს ორგანიზმს ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში!

Facebook კომენტარები