4 ყველაზე ეფექტური ბუნებრივი საშუალება დიარეის სამკურნალოდ!

ბევრმა ვირუსმა შეიძლება გამოიწვიოს დიარეა, მაგალითად, როტავირუსი, ჰერპეს ვირუსი, ჰეპატიტი და გარკვეული ბაქტერიები, რომლებიც ცნობილია როგორც „საჭმლის მომნელებელი სისტემის მტერი“.

დიარეა შეიძლება იყოს სხვადასხვა მდგომარეობის სიმპტომი, დაწყებული ჯანმრთელობის მდგომარეობის მარტივი ცვლილებიდან ჯანმრთელობის უფრო სერიოზულ პრობლემებამდე.

შესაძლოა პრობლემა იყოს ცუდად გარეცხილი საკვების ან გაუსუფთავებელი წყლის მიღება, ინფექციები ან გრიპის ვირუსი. ნაწლავებისა და საჭმლის მომნელებელი დარღვევები ხშირად იწვევს დიარეას და ზოგჯერ პარაზიტული ინფექციებიც კი შეიძლება იყოს გამომწვევი მიზეზი.

დიარეას ჩვეულებრივ თან ახლავს დეჰიდრატაცია, მადის დაკარგვა, გულისრევა, კუჭის ტკივილი ან ცხელება. ფაღარათი ფიტავს ორგანიზმს და ოკარგავს უამრავ წყალს, რაც ნიშნავს, რომ ასეთი ჯანმრთელობის მდგომარეობის დაძლევის შემდეგ საკმარისი წყალი უნდა მიიღოთ რომ აღიდგინოთ უწინდელი მდგომარეობა.

არსებობს მრავალი ბუნებრივი საკვები, რომელიც დაგეხმარებათ დიარეის მკურნალობაში, მათი სამკურნალო თვისებების შეთავაზებით ყოველგვარი გვერდითი ეფექტების გარეშე.

No1: ქინძი
ამ ბალახს აქვს მრავალი სარგებელი ჯანმრთელობისთვის. მისი ფოთლები მდიდარია ცილებით, ცხიმებით, მინერალებით, ბოჭკოებით, ნახშირწყლებითა და წყლით. ასევე შეიცავს ბევრ ვიტამინს და მინერალს, მათ შორის: C ვიტამინს, კალციუმს, ფოსფორს, რკინას, კაროტინს, თიამინს, ნატრიუმს, კალიუმს, ოქსილის მჟავას, რიბოფლავინს. ჩაღეჭეთ რამდენიმე ხმელი ქინძის კაკალი ფაღარათის სამკურნალოდ.

No2: მოცვი
ეს კენკრა მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. თქვენ შეგიძლიათ გააუმჯობესოთ თქვენი მდგომარეობა მოცვის პრობიოტიკებთან, იოგურტში და სხვა მსგავს საკვებში ნაპოვნი კარგი ბაქტერიების კომბინაციით. ახალი მოცვის მირთმევა დაგეხმარებათ ორგანიზმის გაწმენდაში, ხოლო გამხმარი მოცვი, თავის მხრივ, ხელს შეუწყობს დიარეის შეჩერებას.

No3: ჯანჯაფილი
ამ მცენარეს აქვს ტკივილგამაყუჩებელი, ანტიბაქტერიული და დამამშვიდებელი თვისებები დიარეით, დილის გულისრევითა და ღებინებით გამოწვეული დაავადებების სამკურნალოდ. ამის თავიდან ასაცილებლად, ჯანჯაფილის ფესვისგან ჩაი უნდა მოამზადოთ. ცხელ წყალში მოათავსეთ 2 სუფრის კოვზი ჯანჯაფილის ფესვი. შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა თაფლი და ლიმონი.

No4: პიტნა
შეურიეთ პიტნის წვენი და ცოტაოდენი ლიმონის წვენი, შემდეგ დაამატეთ ნახევარი სუფრის კოვზი თაფლი, რათა თავიდან აიცილოთ მწარე გემო. მიიღეთ ეს წვენის ნარევი დღეში სამჯერ.

Facebook კომენტარები