ეს ბოსტნეული დაარეგულირებს თქვენს ჯანმრთელობას!

ჭარხალი ზრდის სისხლის ნაკადს, არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს და ასევე ხელს უწყობს ღვიძლის ჯანსაღ ფუნქციონირებას.

ჭარხალი უაღრესად ჯანსაღი ბოსტნეულია, რადგან მას აქვს ძლიერი სამკურნალო თვისებები და ეხმარება სხვადასხვა დაავადების დროს.

ჭარხალი შეიცავს ბეტაინს, რომელიც არის ბუნებრივი ანთების საწინააღმდეგო საშუალება, ის ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას, ასევე მნიშვნელოვან ვიტამინებსა და მინერალებს, მათ შორის: ვიტამინებს B1, B2, B12 და C, სპილენძს, მაგნიუმს, კალიუმს, რკინას, ფოსფორს და იოდს.

ჭარხალი ზრდის სისხლის ნაკადს, არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს და ასევე ხელს უწყობს ღვიძლის ჯანსაღ ფუნქციონირებას.

5d2e143dc1495f5f0200bffeb48fd62c e1659723324994

ჭარხალი ასევე  ხელს უწყობს ანემიის წინააღმდეგ ბრძოლას და ორგანიზმის დეტოქსიკაციას. ის ასევე ანელებს დაბერების პროცესს და იცავს სისხლძარღვებს. ჭარხალი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, ბოჭკოებითა და პექტინით, სპეციალური ტიპის ბოჭკოებით, რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

ჭარხალი შეიძლება მიირთვათ უმი, ღუმელში გამომცხვარი ან მოხარშული. თქვენ უნდა იცოდეთ რომ მისი ფოთლებიც სასარგებლოა, ასევე შეგიძლიათ მოხარშოთ ისინი, რადგან მდიდარია კალიუმით (644 მგ ½ ჭიქაზე).

თუ თქვენ გიყვართ ცოცხალი წვენების დალევა, შესანიშნავი ვარიანტია ჭარხლის წვენის დალევა, ოღონდ გასათვალისწინებელია, რომ არ არის რეკომენდებული ახლად გამოწურული წვენის დაუყონებლივ დალევა – უნდა დაუთმოთ მას 2-3 საათის განმავლობაში მოხარშვის დრო გრილ ადგილას, სასურველია მაცივარში.

კვლევებმა აჩვენა, რომ კალიუმით მდიდარი საკვების მიღებამ და ნატრიუმის აღმოფხვრამ შეიძლება შეამციროს გულის დაავადების რისკი და ინსულტის რისკი 21%-ით.

Facebook კომენტარები