ეს ბოსტნეული ამცირებს ღვიძლის ცხიმს, აცილებს მსხვილ ნაწლავის დარღვევებს და აუმჯობესებს მხედველობას!

დაუყონებლივ დაამატეთ თქვენი ყოველდღიური კვების რაციონში!

ჭარხალი არის ბოსტნეული ტკბილი და მჟავე გემოთი. მას სალათებში ძირითადად ნედლად მიირთმევენ. თუმცა, ბევრმა არ იცის, რომ მთელი რიგი კვლევების მიხედვით, ჭარხალს შეუძლია გააუმჯობესოს მხედველობა, თავიდან აიცილოს ცხიმის დაგროვება ღვიძლში და გააუმჯობესოს მსხვილი ნაწლავის მდგომარეობა.

ჭარხლის ჩართვა თქვენს ყოველდღიურ რაციონში მნიშვნელოვნად გააუმჯობესებს თქვენს ჯანმრთელობას. ის შეიცავს B ვიტამინს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, კალიუმს და სპილენძს, ისევე როგორც სხვა აუცილებელ საკვებ ნივთიერებებს. ჭარხალი შეგიძლიათ მიირთვათ წვენის სახით ან დაამატოთ სალათებსა და სხვა კერძებში.

ახალგამოწურული ჭარხლის წვენი 2 საათით შედგით მაცივარში, შემდეგ მიიღეთ ოდნავ შემთბარი, ჭამამდე 15 წუთით ადრე. სასურველია, ჭარხლის წვენს შეურიოთ თანაბარი რაოდენობის სტაფილოს წვენი.

2017053110383779430

აი, რისი გაკეთება შეუძლია ჭარხალს თქვენი ჯანმრთელობისთვის:

  1. სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესება, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების ეფექტურად პრევენცია;
  2. ავსებს თქვენს სხეულს დიდი რაოდენობით ენერგიით;
  3. ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს ორგანიზმში ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებებით.

მოხარშული ჭარხალი კი შესანიშნავი შარდმდენი და მოსადუნებელი საშუალებაა. ის ორგანიზმის ძალიან კარგი გამწმენდია. ბოჭკოვანას, ორგანული ელემენტებისა და სხვა ნივთიერებების წყალობით, ჭარხალი შესანიშნავად არეგულირებს ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლის პროცესებს, აძლიერებს ნაწლავის პერსიტალტიკას, ანადგურებს ლპობის ბაქტერიებს.

როგორც ხედავთ, ჭარხალი შესანიშნავია თქვენი ჯანმრთელობისთვის, ამიტომ ის დღეიდან აუცილებლად შეიტანეთ თქვენს რაციონში!

Facebook კომენტარები