მოამზადეთ ჯანჯაფილი ძველი გზით – ის დაგეხმარებათ ართრიტის განკურნებაში და სისხლში მაღალი ქოლესტერინის შემცირებაში!

ჯანჯაფილი შეიძლება იყოს იმაზე მეტად სასარგებლო, ვიდრე ფიქრობთ!

რძის პროდუქტები პოპულარულია მთელ მსოფლიოში. ეს საკვები რეალურად გადის ლაქტო დუღილის პროცესს, რომლის დროსაც ბუნებრივად წარმოქმნილი ბაქტერიები იკვებებიან საკვების შაქრით და სახამებლით და წარმოქმნიან რძემჟავას. ეს პროცესი ინარჩუნებს საკვებს და იწვევს სხვადასხვა პრობიოტიკებს, სასარგებლო ფერმენტებს და ვიტამინებს.

ფერმენტირებული საკვების მოხმარება, რადგან ისინი მდიდარია პრობიოტიკებით, მოაქვს სასარგებლო ბაქტერიებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაში და აბალანსებს ნაწლავების ჯანმრთელობას.

ამრიგად, საჭმლის მომნელებელი ფერმენტები უკეთესად მუშაობენ საკვების შეწოვაში. პრობიოტიკები ასევე ხელს უწყობენ ანტისხეულების გამომუშავებას და აძლიერებენ იმუნურ სისტემას, ხელს უშლიან სხვადასხვა დაავადებებს.

ჯანჯაფილი არის გავრცელებული ინგრედიენტი ფერმენტირებულ საკვებში მისი ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებების გამო. ის ამცირებს ანთებას, მკურნალობს სხვადასხვა დაავადებებს. მის ძირითად ბიოაქტიურ ნაერთს, ჯინჯეროლს, აქვს ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური მოქმედება.

გარდა ამისა, ჯანჯაფილი მკურნალობს სხვა დაავადებებს, როგორიცაა გულისრევა, ასევე ამცირებს სისხლში შაქრის მაღალ დონეს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს და LDL დონეს.

აი, რა საერთო აქვს ფერმენტირებულ საკვებს ჯანჯაფილთან:

ფერმენტირებული ჯანჯაფილის სასმელი.

Jugo Jamu bebida de jengibre y curcuma
ინგრედიენტები:

  • ჯანჯაფილის ფესვი (გახეხილი და დაჭრილი)
  • 1 ს.კ. ზღვის მარილი
  • 1 ს.კ კურკუმა
  • ლიმონის წვენი

ინსტრუქციები:

  1. ჯანჯაფილი უნდა ჩაყაროთ წყალში და გააჩეროთ 15 წუთის განმავლობაში.
    შემდეგ გაწურეთ კანი კოვზით.
  2. დაამატეთ ლიმონის წვენი და დარწმუნდით, რომ მთლიანად ფარავს კოჭას.
  3. შემდეგ დაამატეთ კურკუმა და ზღვის მარილი და დაელოდეთ სანამ ყველა ინგრედიენტი დაიშლება.
  4. ჩაასხით ქილაში და მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური.
  5. სასმელი უნდა დატოვოთ ოთახის ტემპერატურაზე დუღილისთვის 2 კვირის განმავლობაში.
Facebook კომენტარები