8 წარმოუდგენელი მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ნიახური საღამოს!

თქვენ ალბათ ხშირად მიირთმევთ ნიახურს, მაგრამ სხვა ბოსტნეულთან ერთად და ალბათ ბევრს არ ფიქრობთ მისი ჯანმრთელობის სარგებლის შესახებ.

ეს ბოსტნეული ჯანმრთელობის გასაოცარ სარგებელს გვთავაზობს და აქ არის 10 მიზეზი, რის გამოც ის უფრო მეტად შეგიყვარდებათ:

0 71 696x418 1

  1. მკურნალობს ანთებას – ეს ბოსტნეული წარმატებით მკურნალობს ანთებას, ხსნის სახსრების ტკივილს, ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და პოლიფენოლებით. გარდა ამისა, უაღრესად სასარგებლოა ასთმისა და აკნეს დროს, რადგან შეიცავს სალიცილის მჟავას.
  2. ამცირებს ცუდი ქოლესტერინის დონეს – ნიახურის გემო და არომატი მოდის ბუტილფტალიდის სახელით ცნობილი ნაერთიდან, რომელიც აქვეითებს LDL-ს, „ცუდ“ ქოლესტერინს, რომელიც იწვევს არტერიულ წნევას. კერძოდ, დღეში მხოლოდ 2 ყუნწის ჭამას შეუძლია LDL-ის დონე 7%-მდე შეამციროს!
  3. ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას – ნიახური შეიცავს უამრავ წყალს და უხსნად ბოჭკოებს, რაც ეხმარება მას ეფექტურად დაარეგულიროს თქვენი განავალი. მისი გამწმენდი თვისებები მას იდეალურ შარდმდენად აქცევს.
  4. ამცირებს მაღალ წნევას – ნიახური არის ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების მდიდარი წყარო, რომლებიც ცნობილია როგორც ფთალიდები, რომლებიც ზრდის ცირკულაციას მინიმუმ 14%-ით და ამცირებს სტრესის ჰორმონების რაოდენობას სისხლში.
  5. მხარს უჭერს თვალის ჯანმრთელობას – ნიახურის ღერო უზრუნველყოფს A ვიტამინის ყოველდღიური ღირებულების 10%-ს, რომელიც ხელს უშლის დაბერების გამო მხედველობის გადაგვარებას და იცავს თვალებს.
  6. ამცირებს სტრესს – ნიახური მდიდარია მაგნიუმით, მინერალით, რომელსაც “სტრესის გამარჯვებულს” უწოდებენ. გარდა ამისა, ის მდიდარია ეთერზეთებით. ამ ბოსტნეულის მოხმარება ნერვულ სისტემას დაამშვიდებს და ასევე დაგეხმარებათ ადვილად დაიძინოთ.
  7. აკონტროლებს ტუტე ბალანსს – ნიახური ხელს უშლის ორგანიზმში მჟავიანობას, ამიტომ ნიახურის რეგულარული მოხმარება შეინარჩუნებს ორგანიზმში pH დონეს ბალანსში.
  8. ხელს უწყობს წონის დაკლებას – ნიახურის ღერო შეიცავს მხოლოდ 10 კალორიას და უამრავ წყალს, ამიტომ მისი მირთმევა შეგინარჩუნებთ სისრულეს და დაგეხმარებათ ზედმეტი კილოგრამების მოცილებაში.

ასევე, უნდა იცოდეთ, რომ რაც უფრო მუქია ნიახურის ფერი, მით უფრო ძლიერია გემო. გაითვალისწინეთ, რომ ნიახური უკეთესად ინარჩუნებს საკვებ ნივთიერებებს, თუ მას ახალს დაჭრით და მაცივარში შეინახავთ.

Facebook კომენტარები