გულის უკმარისობის რისკის თავიდან ასაცილებლად, მოერიდეთ ამ 3 საკვებს!

გულის უკმარისობის რისკის თავიდან ასაცილებლად, მოერიდეთ ამ 3 საკვებს!

გული ერთ-ერთი ყველაზე წარმოუდგენელი ორგანოა თქვენს სხეულში. ეს არის ტუმბო, რომელიც უწყვეტად მუშაობს ათწლეულების განმავლობაში და არის თქვენი არსებობის საფუძველი.

გულზე ზრუნვა ხანგრძლივი, დაავადებისგან თავისუფალი ცხოვრების გასაღებია!

რას ვაკეთებთ, რაც ასეთ დატვირთვას აძლევს ყველაზე მნიშვნელოვან ორგანოს?

დიეტა და ცხოვრების წესი არის ძირითადი წვლილი გულის ჯანმრთელობისთვის. ქვემოთ მოცემულია სამი სახის საკვები, რომლებიც ყველაზე ცუდია თქვენი გულისთვის.

1. საკვები შაქრით.
ყველამ ვიცით, რომ დამუშავებულ საკვებში ნაპოვნი შაქარი მავნებელია ჩვენთვის. მისმა გამოყენებამ შეიძლება გამოიწვიოს ტრიგლიცერიდების დონის და არტერიული წნევის მატება, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს წონის მომატება. სიმსუქნე გულისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების მთავარი რისკფაქტორია.

უფრთხილდით შაქარს დამუშავებულ და შეფუთულ საკვებში, სოუსებში, სოუსებში, სასმელებში, სოდაში, იოგურტსა და მარცვლეულში.

შეგიძლიათ შეცვალოთ ეს ხელნაკეთი სანელებლებით და სოუსებით, ხილით, შავი შოკოლადით, უმი თაფლით, წვენით და სმუზით.

2. ტრანსცხიმებით მდიდარი საკვები (ჰიდროგენირებული ცხიმები)
თქვენ უნდა მოერიდოთ ამ საკვებს!
ყველა ცხიმი არ არის ცუდი. კარგი, ჯანსაღი ცხიმები თქვენი სხეულისთვის მნიშვნელოვანია და ენერგიის წყაროა და დაგეხმარებათ ყველა თქვენი სისტემის მუშაობასა და ფუნქციონირებაში ოპტიმალურ დონეზე.

კარგი ცხიმები მოიცავს მონოუჯერი ცხიმებს და პოლიუჯერი ცხიმებს და ზოგიერთ გაჯერებულ ცხიმებს, რომლებიც გვხვდება საკვებში, როგორიცაა ქოქოსის ზეთი, ზეითუნის ზეთი, ავოკადო, თევზი, თხილი და თესლები.

ცუდ ცხიმებს მიეკუთვნება ტრანს ცხიმები, როგორიცაა დამუშავებული და შემწვარი საკვები. ტრანს ცხიმებს შეუძლიათ არა მხოლოდ გაზარდონ LDL (ცუდი ქოლესტერინი), არამედ ასევე შეამცირონ HDL (კარგი ქოლესტერინი).

შეზღუდეთ დამუშავებული, დაფასოებული საკვების, სწრაფი კვების და ა.შ.

3. მარილიანი საკვები
ნატრიუმით მდიდარი დიეტა ზრდის მაღალი წნევის რისკს, რაც თავის მხრივ იწვევს გულის დაავადებებს. უყურეთ მარილის შემცველობას გადამუშავებულ და შეფუთულ საკვებში, მაკარონში და დაკონსერვებულ საკვებში, როგორიცაა სუპი.

ამის ნაცვლად, ყურადღება გაამახვილეთ უამრავ უმი საკვებზე. შეეცადეთ გამოიყენოთ ზღვის მარილი.

Facebook კომენტარები