თუ ვაშლი გიყვართ და მის ქერქს არ ჭამთ, დიდ შეცდომას უშვებთ! წაიკითხეთ ის 6 მიზეზი რის გამოც ვაშლის ქერქს აღარ გადაყრით!

ვაშლის კანი შეიცავს ბევრ ბოჭკოს და ვიტამინს და ეს ყველაფერი არ არის.

ვაშლის ქერქი შეიცავს ბევრ სხვადასხვა სასარგებლო ინგრედიენტს და ეს არის მიზეზი იმისა, რომ ვაშლის ჭამამდე კანი არ უნდა მოაცილოთ.

20170307083521597

  • ქერქს ბევრი ბოჭკო აქვს.
    საერთო ჯამში, ვაშლი შეიცავს საშუალოდ 4,4 გ ბოჭკოს, ხოლო ქერქის გარეშე მათი რაოდენობა 2,1 გ-მდე ეცემა.
  • ქერქში ბევრი ვიტამინია.
    მთლიანი ვაშლი შეიცავს 8,4 მგ C ვიტამინს და 98 ერთეულ A ვიტამინს. როდესაც კანს ვაშორებთ, ეს მნიშვნელობები მცირდება 6,4 მგ ვიტამინი C და 61 ერთეული ვიტამინი A.
  • ვაშლი მხოლოდ იმ შემთხვევაში გამოგადგებათ, თუ ქერქთან ერთად მიირთმევთ.
    ნაერთს, რომელიც პასუხისმგებელია სუნთქვის პროცესის შენელებაზე ვაშლის ჭამის დროს, კვერცეტინი ჰქვია და, თქვენ წარმოიდგინეთ, ის გვხვდება ქერქში. კვლევამ აჩვენა, რომ ადამიანებს, რომლებიც კვირაში ხუთ ან მეტ ვაშლს მიირთმევენ, ამ ნაერთის ზემოქმედების გამო უფრო ჯანმრთელი ფილტვები აქვთ.
  • კვერცეტინი ასევე კარგია თქვენი მეხსიერებისთვის
    ეს ანტიოქსიდანტი დიდ როლს ასრულებს თავის ტვინში ქსოვილების დაზიანების წინააღმდეგ ბრძოლაში და ასოცირდება ალცჰეიმერის და სხვა დეგენერაციულ დაავადებებთან.
  • ვაშლის ქერქი ასევე შეიცავს ურსოლის მჟავას, რომელიც მნიშვნელოვანი ნაერთია წონის დაკლებისთვის. ის ხელს უწყობს კუნთების ზრდას, მაგრამ წვავს კალორიებს და ამცირებს სიმსუქნის რისკს.
Facebook კომენტარები