სტაფილოს წვენის სასარგებლო თვისებები ადამიანის ორგანიზმის ყველა სისტემისთვის!

სტაფილო ევროპაში ხილად ითვლება, ჩვენთან კი ბოსტნეულად. ის უაღრესად მდიდარია სასარგებლო და საჭირო ნივთიერებებით. ინდიელები ამ ძირეულ კულტურას მოიხსენიებენ, როგორც „სიკეთის საკვებს“.

დღესდღეობით სტაფილოს წვენის სარგებელი მეცნიერულად დადასტურებული ფაქტია, რომელიც დადასტურებულია მრავალი კვლევით, ექსპერიმენტებითა და ექსპერიმენტებით.

სტაფილოს წვენის სასარგებლო თვისებები:

  • სტაფილოს წვენის შემადგენლობა წარმოადგენს ვიტამინებისა და მინერალების უმდიდრეს კომპლექსს, რომელთა შორისაა: ვიტამინი A (კონკრეტულად ბეტა-კაროტინი, მისი რეკორდული რაოდენობა სტაფილოში 30 მგ-მდეა 100 გ-ზე), B, C, D, E, K, PP, ნიკოტინი და პანტოტენის მჟავა.
  • სტაფილოს წვენის სარგებელი ასევე მდგომარეობს იმაში, რომ სხეულის გაჯერება მინერალებით, როგორიცაა რკინა, კალციუმი, კალიუმი, ნატრიუმი, ეს არის ვიტამინების, მინერალების და სხვა სასარგებლო ნივთიერებების ნამდვილი საწყობი, როგორიცაა მაგნიუმი, ფოსფორი, იოდი, კობალტი.
  • სტაფილო ასევე შეიცავს ბუნებრივ ფიტონციდებს (მავნე მიკროორგანიზმებისთვის საზიანო), ფლავონოიდებს და აზოტოვან ნაერთებს.

დღეს ცნობილია სტაფილოს წვენის სასარგებლო თვისებები ადამიანის ორგანიზმის ყველა სისტემისთვის:

სისხლის მიმოქცევის სისტემა – სტაფილოს წვენის სარგებელი განპირობებულია ვიტამინების, ანტიოქსიდანტებისა და რკინის მაღალი შემცველობით. სტაფილოს წვენი შლის მავნე ქოლესტერინს, აღადგენს უჯრედებში მეტაბოლურ პროცესებს, ზრდის ჰემოგლობინს.

ნერვული სისტემა – სტაფილოს წვენი ატონიზირებს ნერვულ სისტემას, აუმჯობესებს მის ფუნქციონირებას, ხსნის სტრესს და დადებითად მოქმედებს ვიზუალურ რეცეპტორებზე. ყველამ ბავშვობიდან იცის, რომ მხედველობის გასაუმჯობესებლად საჭიროა სტაფილოს ჭამა და სტაფილოს წვენის დალევა.

საჭმლის მომნელებელი სისტემა – სტაფილოს წვენის სარგებელი არის კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ყველა ორგანოს: ღვიძლის, თირკმელების, ნაღვლის ბუშტისა და პანკრეასის ფუნქციების გაუმჯობესება. ამ ძირეული კულტურის წვენი აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სითხის გამოყოფას, ამაღლებს მადას, გამოდევნის მძიმე მეტალებს და დადებითად მოქმედებს ნაწლავების მუშაობაზე.

ენდოკრინული სისტემა – სტაფილოს წვენში იოდის მაღალი შემცველობა (5 მგ 100 გრ-ზე) სარგებლობს ენდოკრინული ჯირკვლებისთვის და განსაკუთრებით რეკომენდებულია ფარისებრი ჯირკვლების არააქტიური ჯირკვლებისთვის.

უროგენიტალური სისტემა – სტაფილოს წვენის სარგებელი ამ სისტემის ორგანოებისთვის უდაოა, ის ეხმარება თირკმელების ბაქტერიულ დაავადებებს, უროლიტიზს, აუმჯობესებს რეპროდუქციულ ფუნქციას, ძველად მას ასევე მიაწერდნენ აფროდიზიაკის თვისებებს.

სტაფილოს წვენი უაღრესად სასარგებლოა ორსული და მეძუძური ქალებისთვის – საყოველთაოდ ცნობილია სტაფილოს წვენის სარგებელი ქალის ორგანიზმისთვის, კაროტინი აქტიური მონაწილეა ქალის სასქესო ჰორმონების სინთეზში, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ქალის მიმზიდველობაზე, ახალგაზრდობასა და სილამაზეზე.

სტაფილოს წვენი, როგორც ვიტამინების წყარო, დადებითად მოქმედებს კანისა და თმის მდგომარეობაზე, ხელს უწყობს ჭრილობების, აბსცესების, წყლულების შეხორცებას და გამოიყენება დამწვრობისა და მოყინვის სამკურნალოდ.

არ დაგავიწყდეთ, რომ ამ პროდუქტისადმი გადაჭარბებულმა მიღებამ, ისევე როგორც სხვა ყველა პროდუქტისამ, შეიძლება ზიანი მიაყენოს ორგანიზმს. სტაფილოს წვენი უკუნაჩვენებია:  კუჭის წყლულის, მაღალი მჟავიანობის მქონე გასტრიტის მქონე ადამიანებისთვის. კოლიტისა და ენტეროკოლიტის დროს სტაფილოს წვენი ასევე არ არის კარგი.

Facebook კომენტარები