ეს არის უძველესი რეცეპტი, რომელიც ცოტამ თუ იცის…

ლიმონი არის ხილი, რომელიც ყველასთვის ხელმისაწვდომია და მას ძირითადად ვიყენებთ სამზარეულოში. მას ხშირად იყენებენ სალათების არომატისთვის, გემოს მოსამატებლად და სხვადასხვა კერძების სანელებლად. ჩვენ ვიყენებთ არა მხოლოდ მის წვენს, არამედ კანსაც.

mot2rktsq0uvfvrhjer9

  • ლიმონი მდიდარია C და B ვიტამინებით,
  • ასევე შეიცავს ლიმონმჟავას და მინერალებს, როგორიცაა კალციუმი და ფოსფორი.

ეს არის ყველაზე მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებები, რომლებიც ორგანიზმს სჭირდება სწორად ფუნქციონირებისთვის.

  • ლიმონი ძლიერი ანტიოქსიდანტია, რომელსაც შეუძლია ორგანიზმში მავნე ნივთიერებების დაგროვების თავიდან აცილება.
  • ის ხელს უწყობს ნაწლავის ნორმალურ ფუნქციონირებას და ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელ პრობლემებს, როგორიცაა შებერილობა.
  • გარდა ამისა, ლიმონი შესანიშნავია დუნე მეტაბოლიზმის გასაუმჯობესებლად, განსაკუთრებით თუ მას დილით მიირთმევთ და თბილ წყალთან ერთად დალევთ.

ზოგადად… ლიმონის სარგებელი ბევრია და ის სარგებელი რაც მას მოაქვს რეალურია. მაგრამ კიდევ არსებობს გზა რომ კიდევ უფრო გავზრდოს მისი დადებითი გავლენა ჩვენზე.

Რა არის ეს?ეს არის ფერმენტირებული ლიმონი.

დუღილისა და მარილის წყალობით ლიმონს კიდევ უფრო მეტი ფერმენტი, ვიტამინი და მინერალი აქვს, რაც მას სამჯერ უფრო სასარგებლო და ეფექტურს ხდის.

მაგრამ რა არის ლიმონის დუღილი? ამ პროცესის გასააქტიურებლად, რამდენიმე ნაბიჯი უნდა გადაიდგას.

  1. პირველ რიგში, თქვენ უნდა აიღოთ საკმარისად დიდი შუშის კონტეინერი, რომ ლიმონები მოათავსოთ.
  2. აიღეთ 4-5 ლიმონი (სასურველია ორგანული), კარგად გარეცხეთ წყალში საცხობი სოდის დამატებით.
  3. თითოეულ ლიმონზე გააკეთეთ ორი ჭრილი და შეავსეთ ისინი მარილით.
  4. ახლა ფრთხილად მოათავსეთ შიგნით მარილი ისე, რომ ის რბილობთან იყოს შეხებაში.
  5. ახლა აიღეთ ჩვენს შუშის კონტეინერს, ძირს მოაყარეთ ერთი მუჭა მარილს და ვიწყებთ ლიმონების ჩაყრას. მნიშვნელოვანია, რომ ფენებს შორის მეტი მარილი დააყაროთ.
  6. დახურეთ კონტეინერი და გააჩერეთ ლიმონი 3 დღის განმავლობაში დუღილის დროს არა მზეზე, არამედ მშრალ, კარგად ვენტილირებად, სინათლის პირდაპირი სხივებისგან დაცულ ადგილას.
  7. სამი დღის შემდეგ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლიმონი.
  8. გამოდგება სამზარეულოსთვის, ჩაის და სხვადასხვა სასმელის არომატიზებისთვის.

thumb 1 400x240 1 e1656074953796

ამ გზით თქვენ მოუვლით ნაწლავებსა და კუჭს. ყოველივე ამის შემდეგ, საჭმლის მომნელებელ პრობლემებსა და გულძმარვას შეუძლია მთელი დღე გააფუჭოს.

გარდა ამისა, ანტიოქსიდანტების არსებობისა და მარილის, როგორც გამაძლიერებლის ეფექტის წყალობით, შეგიძლიათ გახადოთ თქვენი კანი ბზინვარე, გლუვი, ელასტიური  და ხავერდოვანი.

გარდა ამისა, ლიმონი არის შესანიშნავი ჰემოსტატიკური და სადეზინფექციო საშუალება, რომელიც ამცირებს სისხლში გლუკოზის დონეს.

ცხადია, ეს არის ეფექტური ანტიბაქტერიული, ანტისეპტიკური სასუალება.

ლიმონი მარილით კარგია:

  • არტერიული წნევის დასაწევად,
  • სასარგებლოა მეჭეჭებისა მოსაცილებლად,
  • ღრძილების ტკივილის,
  • ართრიტისა და რევმატიზმის,
  • ვარიკოზული ვენების,
  • გაციებისა და გრიპის სამკურნალოდ.

ზაფხულში უმჯობესია ეს ლიმონები ცხელ ჩაისთან ერთად გამოვიყენოთ, რაც სასუნთქი გზების განტვირთვას შეუწყობს ხელს.

უბრალოდ ამოიღეთ ლიმონი ქილიდან, მოაშორეთ ზედმეტი მარილი და გამოიყენეთ იგი პატარა ნაჭრებად.

Facebook კომენტარები