წაიკითხეთ, რატომ არის წიწაკა უფრო მეტი ვიდრე უბრალოდ სანელებელი, ამავდროულად ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ბოსტნეული მსოფლიოში!

იცოდი? წიწაკა შეიცავს 4-ჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე ფორთოხალი.
წიწაკა მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ბოსტნეულია და ადვილად მოსავლელია. გემოს გარდა, წიწაკას განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებები აქვს.

100 გრ ახალი წითელი წიწაკა შეიცავს:

  • 92% წყალს,
  • 6 გ ნახშირწყლებს,
  • 0,99 გ ცილას,
  • 0,3 გ ცხიმს,
  • 1,2 გ ბოჭკოს.
  • წიწაკა ვიტამინების A, C და B6 შესანიშნავი წყაროა.
  • ფოლიუმის მჟავის,
  • დიეტური ბოჭკოების,
  • ვიტამინი B2,
  • პანტოტენის მჟავა,
  • ნიაცინი,
  • კალიუმი,
  • ასევე ვიტამინი C,
  • მანგანუმი,
  • მაგნიუმი,
  • B ვიტამინის კარგი წყაროა.

წიწაკა შეიცავს 4-ჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე ფორთოხალი და 30-ზე მეტ კაროტინოიდულ საკვებ ნივთიერებას. C, A ვიტამინების, კაროტინოიდების და ლიკოპენის სინერგია წიწაკას აძლევს ანტიოქსიდანტის ძალას.

mwvane wiwaka

წიწაკის რეგულარული მოხმარება:

  • აძლიერებს იმუნიტეტს
  • ასტიმულირებს კოლაგენის გამომუშავებას
  • აუმჯობესებს მხედველობას
  • იცავს პროსტატის კიბოსგან
  • აუმჯობესებს განწყობას
  • ასტიმულირებს თმის ზრდას
  • აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ხელს უწყობს წონის დაკლებას
  • ეხმარება PMS-ის დროს.
Facebook კომენტარები