ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ თქვენ აუცილებლად შეინახავთ კვერცხის ნაჭუჭს! აი რა უნდა იცოდეთ!
უმეტესობა, ალბათ, კვერცხის ნაჭუჭს ნაგავში აგდებს. ჩვენ კი შეიძლება გაგაოცოთ, როცა გაიგებთ კვერცხის ნაჭუჭს რამდენი სარგებელი მოაქვს!
- კვერცხის ნაჭუჭი კალციუმის უმდიდრესი ბუნებრივი წყაროა და ორგანიზმი ამ კალციუმს ბევრად უფრო ადვილად ითვისებს, ვიდრე სხვა სახის კალციუმს.
- კვლევებმა აჩვენა, რომ კვერცხის ნაჭუჭი შეიცავს იმავე კალციუმს, რომელიც სჭირდება ჩვენს ძვლებს. კალციუმი აუცილებელია ჯანსაღი ძვლის სტრუქტურისთვის, ასევე კუნთებისა და ნერვებისთვის.
- გარდა ამისა, ამ ტიპის კალციუმი არეგულირებს არტერიულ წნევას და აქვეითებს ქოლესტერინს.
მოზრდილებისთვის ნახევარი სუფრის კოვზი დაქუცმაცებული კვერცხის ნაჭუჭი საკმარისია ამ მინერალის რეკომენდებული დღიური დოზისთვის, რაც შეადგენს 1000-1500 მგ კალციუმს.
რა არის კვერცხის ნაჭუჭის გამოყენების ყველაზე მარტივი გზა?
- მოხარშეთ კვერცხები 10 წუთის განმავლობაში. ეს დაგეხმარებათ მოიშოროთ ნებისმიერი მავნე ბაქტერია;
- გააგრილეთ ისინი ოთახის ტემპერატურაზე;
- გამოაცალეთ კვერცხის ნაჭუჭები და დაფხვენით წვრილ ფხვნილად;
- შეინახეთ ფხვნილი სტერილიზებულ მინის ქილაში;
- გამოიყენეთ, როგორც კალციუმის დანამატების ბუნებრივი ალტერნატივა. დაამატეთ თქვენს საჭმელში!
10 სხვა მიზეზი, რატომ უნდა დაამატო კვერცხის ნაჭუჭი შენს კვებაში:
- კურნავს მრავალ დაავადებას, ის გამოიყენება: კარიესის, ოსტეოპოროზის, ხერხემლის, ღრძილებიდან სისხლდენების, გაღიზიანებისა და ალერგიის, ასთმის სამკურნალოდ. დამწვრობის, გასტრიტის და დიარეის დროს. ამცირებს კენჭებს თირკმელსა და ნაღვლის ბუშტში.
- გამოდევნის რადიოაქტიურ ნივთიერებებს.
- აძლიერებს თმას და ფრჩხილებს.
- ათეთრებს თეთრეულს.
- აუმჯობესებს ყავის გემოს.
- ასუფთავებს ქვაბებს და ტაფებს.
- ანოყიერებს ქოთნის მცენარეებს.