ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ თქვენ აუცილებლად შეინახავთ კვერცხის ნაჭუჭს! აი რა უნდა იცოდეთ!

უმეტესობა, ალბათ, კვერცხის ნაჭუჭს ნაგავში აგდებს. ჩვენ კი შეიძლება გაგაოცოთ, როცა გაიგებთ კვერცხის ნაჭუჭს რამდენი სარგებელი მოაქვს!

  1. კვერცხის ნაჭუჭი კალციუმის უმდიდრესი ბუნებრივი წყაროა და ორგანიზმი ამ კალციუმს ბევრად უფრო ადვილად ითვისებს, ვიდრე სხვა სახის კალციუმს.
  2. კვლევებმა აჩვენა, რომ კვერცხის ნაჭუჭი შეიცავს იმავე კალციუმს, რომელიც სჭირდება ჩვენს ძვლებს. კალციუმი აუცილებელია ჯანსაღი ძვლის სტრუქტურისთვის, ასევე კუნთებისა და ნერვებისთვის.
  3. გარდა ამისა, ამ ტიპის კალციუმი არეგულირებს არტერიულ წნევას და აქვეითებს ქოლესტერინს.

Eggshell Post 1568x824 1

მოზრდილებისთვის ნახევარი სუფრის კოვზი დაქუცმაცებული კვერცხის ნაჭუჭი საკმარისია ამ მინერალის რეკომენდებული დღიური დოზისთვის, რაც შეადგენს 1000-1500 მგ კალციუმს.

რა არის კვერცხის ნაჭუჭის გამოყენების ყველაზე მარტივი გზა?

  1. მოხარშეთ კვერცხები 10 წუთის განმავლობაში. ეს დაგეხმარებათ მოიშოროთ ნებისმიერი მავნე ბაქტერია;
  2. გააგრილეთ ისინი ოთახის ტემპერატურაზე;
  3. გამოაცალეთ კვერცხის ნაჭუჭები და დაფხვენით წვრილ ფხვნილად;
  4. შეინახეთ ფხვნილი სტერილიზებულ მინის ქილაში;
  5. გამოიყენეთ, როგორც კალციუმის დანამატების ბუნებრივი ალტერნატივა. დაამატეთ თქვენს საჭმელში!

10 სხვა მიზეზი, რატომ უნდა დაამატო კვერცხის ნაჭუჭი შენს კვებაში:

  1. კურნავს მრავალ დაავადებას,  ის გამოიყენება: კარიესის, ოსტეოპოროზის, ხერხემლის, ღრძილებიდან სისხლდენების, გაღიზიანებისა და ალერგიის, ასთმის სამკურნალოდ. დამწვრობის, გასტრიტის და დიარეის დროს. ამცირებს კენჭებს თირკმელსა და ნაღვლის ბუშტში.
  2. გამოდევნის რადიოაქტიურ ნივთიერებებს.
  3. აძლიერებს თმას და ფრჩხილებს.
  4.  ათეთრებს თეთრეულს.
  5. აუმჯობესებს ყავის გემოს.
  6. ასუფთავებს ქვაბებს და ტაფებს.
  7.  ანოყიერებს ქოთნის მცენარეებს.
Facebook კომენტარები