ფრენის კომპენსაცია
ფრენის კომპენსაცია

ბუასილი პრობლემაა, თუ შეწუხდებით ეს პრობლემა, მაშინ, ეს სტატია შენთვისაა!

ბუასილი სწორი ნაწლავის ორგანიზმის მავნეა. ამ არსებითი ადამიანების რიცხვი, თანაც უმთავრესად შრომისუნარიანი ხარჯზე. სისხლის შემჩნევისთანავე ჯობს სასწრაფოდ მიაღწია კითხვას, რადგან დასაწყის სტადიაში საუკეთესო უპირატესობას შეუძლია.

ბუასილი გახლავთ სისხლძარღვოვანი დაავადება. დაზიანებული ვენა, წესისამებრ, ვერტერით მოდინებული სისხლის ევაკუაციას; შესაბამისად, ბუასილის შიგთავსი ეს არის ჩაღვრილი, კვანძის აპარატის მოხმარებული ჭუჭყიანი ვენური სისხლი. სწორედ ამიტომ იყო, რომ უხსოვარი დროიდან ბუასილის კვანძებს წურბელებით მკურნალობაობდნენ. წურბელა წოვდა ამ სისხლს და თავს გრძნობდა.

როგორც ზემოთ შეგახსენებთ, ბუასილი ძალიან მგრძნობიარეა. მის განვითარებაში დიდი როლი აკისრია მემკვიდრეობას. მისი განვითარების წინაპირობა, დაზიანებული ნაწლავია. თავიდათ გახლავთ კოლიტი – მსხვილი ნაწლავის ლორწოვანის ანთება, დაზიანებული ნაწლავის მიდრეკი შეკრულობისკენ ან ზოგადად დეფეკაციისაკენ. სხვათა შორის, კოლიტი ორი სახისაა: მშრალი და სველი, თუმცა არც ის არის გამორიცხული, არც ერთი კვირაა ერთი კვირა: ერთი კვირა შეწუხებდეს, – აშლილობა. არსებობს სხვა, დამატებითი კომპონენტები, რომლებიც აღრმავებენ და ართულებენ ამ დაავადებას. ესენია ცხოვრების წესი, კვების…

ის ადამიანები, რომლებიც სპეციალურად სხედან რისკჯგუფში შედიან ანუ მათ რიცხვში, შესაძლოა ბუასილი გაუჩნდეს.

ეს არის იმ ადამიანების დაავადება, საზიანო კერძები უყვართ. გლეხკაცს, მუშას, რომელსაც არ აქვს საშუალება, არის კერძები მიირთვას, ნაწლავის რომ ავლენს, ბუასილი ძნელად თუ გაუჩნდება.

კოლიტიან ნაწლავს არ არის ცივზე, ქვაზე ჯდომა. კოლიტის დროს ლორწოვანი გათხელებულია, სიფრიფანა ქაღალდივით არის, ამიტომ ადვილად ხდება.

კოლიტიანი ყოველდღიური კვება ძალიან დიდი მნიშვნელობა აქვს. რაციონიდა, უნდა გამოირიცხოს საკვები, რომელიც ხელს უწყობს აირების და შეგროვებას:

  • ნიორი,
  • კომბოსტო,
  • ბოლოკი,
  • ლობიო,
  • ბადრიჯანი,
  • ნიგოზი,
  • ცხარე წიწაკა,
  • აჯიკა,
  • ცხვრის ხორცი,
  • ყველა,
  • ღორის და სხვა.

თუმცა ეს არ არის ის, რაც კოლიტით ან ბუასილით ინფორმაციას შეიცავს მიირთვას ჩამოთვლილი საკვები. უბრალოდ, ნაწლავის უნდა გაუფრთხილდეთ. თუ სახლშიდ მოუვლით, კვირაში ერთხელ ნაწლავი გოჭის ხორცსაც აიტანს, ლობიოსაც და სხვასაც.

ჰემოროიდულ დაავადებას არ წითელი წითელი ღვინო, არ არის ლუდი, რადგან ეს უკანასკნელი აირინგი და მოიპოვება ხელსაყრელი. სისტემა გამალითელია ღომიც. თანაც ის არ ანაყრებს, მხოლოდ აირებით ბერავს ნაწლავებს. დიდი მნიშვნელობა აქვს ჰიგიენას, ტუალეტს. ადრე ქაღალდის ნაცვლად იყო უფრო ეტანებოდა ხალხი. ჩაბანილ რბილი პირსახოცით იშრობდნენ და ეს მინიმალური იყო.

ამ დაავადებას არ აქვს ზაფხულში ჩახურება, ოფლიანობა, არ შეიძლება სინთეტიკური საცურაო. კარგი, ლამაზი მსხვერპლს, მაგრამ საინტერესო, მოდური სინთეტიკური საცვლების ჩაცმა მაინც არ არის მიზანშეწონილი.

ჰემოროიდული გადამოწმების ნიშნებია:

  • ტიკვილი;
  • სისხლდენა სწორი ნაწლავიდან;
  • კვანძების გამოვარდნა;
  • გამონადენი;
  • ქავილი უკანა ტანში;
  • შეშუპება;
  • შეუკავებლობა.

შესაძლებელია ბუასილის ანუ ჰემოროიდული სახის განსხვავებული ორგვარად:

  1. მედიკამენტურად
  2. ეფექტურად

მედიკამენტური მცენარეები ითვალისწინებს: ფლებოტროპული ყიდვის – დეტრალექსის მიღებას; მალამოებისა და სანთლების გამოყენებისს; ტკივილგამაყუჩებელი საშუალებების მიღებას.

მეცნიერული ჩარევა ითვალისწინებს: ლიგაცია ლატექსის რგოლებით, ლაზერო თერაპია, ულტრაბბერითი დოპლეროგრაფიით სისხლძარღვების გადატანა, მასკლეროზებელი თერაპია.

გაცენით ბუასილის სამკურნალო ხალხურ რეცეპტებს:

  1. ავი სტოს ბოლოს, 15-20-დან ძირიანად ამოიღეთ მიწიდან ტყის მარწყვი. გადაარჩიეთ, რომ ბალახი არ შეჰყვეს, 15 ძირი (ფესვიან-ფოთლიანად) გარეცხეთ, დააქუცმაცეთ და მოხარშეთ 1 ლ წყალში, მომინანქრებულ ქვაბში. ადუღეთ 10-15 წუთი, შემდეგ გადმოდგით და თავდახურული შეაგრილეთ. დღეში დღეში 3-ჯერ ნახევარი ღვინის ჭიქა 1 თვის განმავლობაში. საჭიროების შემთხვევაში შეგიძლიათ გააგრძელოთ.
  2. აიღეთ თანაბარი რაოდენობა ჭინჭრის ფოთოლი და ხეჭრელის კერქი. 2 ს/კ ნარევს დაასხით 1 ლ ადუღებული წყალი და ნელ ცეცხლზე 10 წუთი ადუღეთ, შემდეგ შეფუთეთ, 30 წუთი დააყენეთ და გაწურეთ. დღეში ერთხელ დღეში 4-ჯერ ძლიერი ტკივილის დროს. ეს ნაყენი აჩერებს სისხლდენას უკანა ტანიდან, აცხრობს ტკივილს და აწესრიგებს კუჭის ფერს.
  3. მარწყვბალახას 1 ს/კ დაქუცმაცებულებს დაასხით 1 ჩ/ჭ ანადუღარი წყალი. დაახურეთ ჭურჭელს თავსახური და შემოდგით მდუღარე წყლის ორთქლზე 15 წუთით. გაწურეთ 2 ფენა დოლბანდში და ანადუღარი წყლის საწყის მოცულობამდე შეავსეთ. მთელი თითო ს/კ დღეში 4-, ჭამამდე 30 წუთით ადრე.
Facebook კომენტარები
ამინდი
amindi