ეს სასმელი აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ხელს უწყობს ყაბზობისგან თავის დაღწევას და მატებს ენერგიას!
ყოველ საღამოს დალიეთ ჯანსაღი სასმელი.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- ერთი კივი
- 1 ჭიქა კეფირი (ნებისმიერი),
- დაფქული დარიჩინი ჩაის კოვზის წვერით.
მომზადება:
- კივი კარგად გარეცხეთ, მოაცილეთ გარედან მყარი ნაწილი და დაჭერით.
- შეურიეთ ერთმანეთ კივი, დარიჩინი და კეფირი ბლენდერში.
და სასმელიც მზად არის!
Სცადე! ეს სასმელი დაგეხმარებათ თქვენი სხეულის დაცვაში.
ინფორმაციისთვის:
კივი
ერთი საშუალო ზომის კივი შეიცავს: 75 მგ C ვიტამინს, 0,3-0,4გრ ცხიმს, 11გრ ნახშირწყლებს, 1გრ ცილას, 2,6გრ ბოჭკოს, 4მგ ნატრიუმს, არ შეიცავს ქოლესტერინს. კალორია: 46 კკალ.
ნორვეგიელი მეცნიერების მიერ ჩატარებულმა ბოლო კვლევებმა აჩვენა, რომ ამ ხილს შეუძლია დაწვას ცხიმები, რომლებიც ბლოკავს არტერიებს, რაც ამცირებს სისხლის შედედების რისკს.
ეს ხილი ძალიან მდიდარია ვიტამინებით, განსაკუთრებით A, B, C, მინერალური მარილებით, ასევე ტანინის მჟავით და ფერმენტებით, რომლებიც ხსნიან ცილებს. დღეში ერთი კივი ფარავს C ვიტამინის დღიურ მოთხოვნილებას, რომელიც, მოგეხსენებათ, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, სისხლძარღვებს, ზრდის ორგანიზმის წინააღმდეგობას ყველა სახის ინფექციების მიმართ და ეხმარება ორგანიზმს სტრესთან ბრძოლაში.
გარდა ამისა, კივი შეიცავს უამრავ მაგნიუმს, მინერალურ მარილებს (კალიუმი) და ბოჭკოს (რაც ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ქოლესტერინის გამოდევნას და საჭმლის მონელების ნორმალიზებას).
კივის გამოყენებამ შეიძლება შეაჩეროს მრავალი საშიში დაავადება, განსაკუთრებით თანამედროვე მსოფლიოში: ათეროსკლეროზი, გულის უკმარისობა, ალცჰეიმერის დაავადება და პარკინსონის დაავადება.
კივის კანი შეიცავს უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს, ვიდრე ხორცი. მას აქვს ანტისეპტიკური თვისებები და ხელს უშლის კუჭში მავნე ბაქტერიების გავრცელებას.
თუმცა კივის ქერქით ჭამამდე ის კარგად უნდა გაირეცხოს. კივის კანით ჭამა ყველას არ შეუძლია. ყველაზე მგრძნობიარე ლორწოვანი გარსის მქონე ადამიანებს კვლავ ურჩევენ მის გაწმენდას გამოყენებამდე.
კეფირი
კეფირი, ისევე როგორც ნებისმიერი სამკურნალო პროდუქტი, უნდა დალიოთ გარკვეული გზით, რათა უზრუნველყოთ მისი გამოყენების უდიდესი დადებითი ეფექტი. არ უნდა მიირთვათ ცივი ან თბილი, სასმელი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე, დალიეთ ნელა, მცირე ყლუპებით.
ყველა სასარგებლო თვისების წყალობით - კალციუმის, ცილების, ვიტამინების და მრავალი საკვები ნივთიერების შემცველობით, რაც ჩვენ გვჭირდება - კეფირი აღადგენს ჩვენი სხეულის ბუნებრივ, ბუნებრივ ბალანსს, რომელიც აუცილებელია ნებისმიერი ჯანსაღი არსებისთვის.
დარიჩინი
დარიჩინი კაცობრიობისთვის ცნობილი ერთ-ერთი უძველესი სანელებელია. ძველ ეგვიპტეში დარიჩინს მუმიების ბალზამირებისთვის იყენებდნენ.
დარიჩინის ძირითადი სასარგებლო თვისებები განისაზღვრება ეთერზეთების შემცველობით. დარიჩინს აქვს შესანიშნავი ანტისეპტიკური ეფექტი. დარიჩინი ხელს უშლის ბაქტერიების და მიკრობების ზრდას. დარიჩინი შეიცავს ნივთიერებებს, რომლებიც ინსულინის მსგავსად ააქტიურებენ უჯრედებს, რომლებიც გამოიმუშავებენ ინსულინს, რითაც ამცირებს სისხლში გლუკოზის დონეს.
ადამიანის ორგანიზმისთვის დარიჩინი ზიანს არ მოუტანს. ერთადერთი, რასაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ, არის დოზა. დარიჩინი სასარგებლოა შეზღუდული რაოდენობით მოხმარების შემთხვევაში. ნუ მიირთმევთ დიდი რაოდენობით. მცირე მწიკვი დარიჩინი აძლიერებს ვიზუალურ პროცესებს, ხელს უწყობს ტვინის კარგ ფუნქციონირებას, მაშინ ზედმეტად დიდმა დოზამ შეიძლება გამოიწვიოს ზოგადი აშლილობა, დეპრესიის მდგომარეობა და ძლიერი თავის ტკივილი.