ეს ნაყენი მკურნალობს ანემიას, სისუსტეს, კუჭის, გულის და თირკმელების დაავადებებს!
მას ნამდვილად შეუძლია შეცვალოს თქვენი პირველადი დახმარების ნაკრები!
ექიმები ქიშმიშს გვირჩევენ, როგორც ანემიისა და ზოგადი სისუსტის, ცხელებისა და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დარღვევის, გულის, ფილტვების და თირკმელების დაავადებების სამკურნალო საშუალებად.
ქიშმიშის სამკურნალო თვისებები განპირობებულია მშრალ ნაყოფში სასარგებლო მინერალური მარილების, ორგანული მჟავების და ვიტამინების შემცველობით.
შაქრის (გლუკოზა და ფრუქტოზა) რაოდენობა ქიშმიშში 8-ჯერ მეტია ვიდრე ყურძენში.
მუქი ქიშმიში, ისევე როგორც მუქი ყურძენი, უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ღია ჯიშები.
100 გრ დაქუცმაცებულ ქიშმიშს (გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში) დაასხით 1 ჭიქა წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი, შემდეგ გაწურეთ მარლის დახმარებით.
მიიღეთ ნაყენი დღეში რამდენჯერმე 2-3 ყლუპი, ბრონქიტის, პნევმონიის, ჰიპერტენზიის დროს სხვა საშუალებებთან ერთად.
- ქიშმიში შეიცავს ბევრ ჯანსაღ ნახშირწყლებს, ორგანულ მჟავებს, დიეტურ ბოჭკოებს, ცილებს, ვიტამინებს და მინერალებს.
- კალიუმი, რომელიც ქიშმიშშია, სასარგებლოა თირკმელებისა და გულის კუნთის ფუნქციონირებისთვის, მეტაბოლიზმისთვის და სისხლის ნორმალური შემადგენლობის შესანარჩუნებლად.
- ნიკოტინის მჟავის წყალობით, რომელიც შედის B ვიტამინების ჯგუფში, ქიშმიშს აქვს დამამშვიდებელი თვისებები, რაც ღირებულია ნერვული სისტემის ფუნქციონირებისთვის.
- ქიშმიშის გამოყენება შესაძლებელია მოწამვლისა და შეშუპების დროს: აქვს შარდმდენი მოქმედება, ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხისა და ტოქსინების გამოდევნას.
- ქიშმიშს შეუძლია შეამსუბუქოს შარდის ბუშტისა და თირკმელების დაავადების მიმდინარეობა, განკურნოს დიზენტერია.
- სასარგებლოა სისუსტისა და ანემიის დროს, ხელს უწყობს ორსულობისას საკვები ნივთიერებების დეფიციტის შევსებას.
- ქიშმიშის ორგანული მჟავები ხელს უწყობს კბილებისა და ღრძილების ჯანმრთელობას.
- ქიშმიში ასევე ფართოდ გამოიყენება თანამედროვე კოსმეტოლოგიაში, განსაკუთრებით, როგორც სახის ნიღბების ინგრედიენტი.
შარდმდენი ნაყენი ქიშმიშით:
- აიღეთ ქიშმიშის 1 ნაწილი, ბაბუაწვერას ფესვი და არყის ფოთლები.
- 1 სუფრის კოვზ ნარევს დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი,
- გააჩერეთ გაციებამდე და გადაწურეთ.
მიიღეთ დღეში 3-4-ჯერ, 1 სუფრის კოვზი, ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე.
თუ აქმანდე გამოგიყენებიათ ქიშმიშის შემცველი რომელიმე რეცეპტი, გეცოდინებათ როგორი სასარგებლოა ის!
სცადეთ ეს საშუალებაც და ნახეთ, როგორი ეფექტურია ის!