წაიკითხეთ, რატომ არის წიწაკა უფრო მეტი ვიდრე უბრალოდ სანელებელი, ამავდროულად ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ბოსტნეული მსოფლიოში!
იცოდი? წიწაკა შეიცავს 4-ჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე ფორთოხალი.
წიწაკა მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ბოსტნეულია და ადვილად მოსავლელია. გემოს გარდა, წიწაკას განსაკუთრებული სამკურნალო თვისებები აქვს.
100 გრ ახალი წითელი წიწაკა შეიცავს:
- 92% წყალს,
- 6 გ ნახშირწყლებს,
- 0,99 გ ცილას,
- 0,3 გ ცხიმს,
- 1,2 გ ბოჭკოს.
- წიწაკა ვიტამინების A, C და B6 შესანიშნავი წყაროა.
- ფოლიუმის მჟავის,
- დიეტური ბოჭკოების,
- ვიტამინი B2,
- პანტოტენის მჟავა,
- ნიაცინი,
- კალიუმი,
- ასევე ვიტამინი C,
- მანგანუმი,
- მაგნიუმი,
- B ვიტამინის კარგი წყაროა.
წიწაკა შეიცავს 4-ჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე ფორთოხალი და 30-ზე მეტ კაროტინოიდულ საკვებ ნივთიერებას. C, A ვიტამინების, კაროტინოიდების და ლიკოპენის სინერგია წიწაკას აძლევს ანტიოქსიდანტის ძალას.
წიწაკის რეგულარული მოხმარება:
- აძლიერებს იმუნიტეტს
- ასტიმულირებს კოლაგენის გამომუშავებას
- აუმჯობესებს მხედველობას
- იცავს პროსტატის კიბოსგან
- აუმჯობესებს განწყობას
- ასტიმულირებს თმის ზრდას
- აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ხელს უწყობს წონის დაკლებას
- ეხმარება PMS-ის დროს.