შვრიის კვასი – ჯანმრთელობის საწინდარი!

ამ სასმელის მომზადება არ საჭიროებს დიდ დროსა და განსაკუთრებულ უნარს!

შვრიის კვასი არის ეფექტური სამკურნალო სასმელი. ძველი რეცეფტებიდან როგორც ვიგებთ, ამ მშვენიერი სასმელის მოსამზადებლად მრავალი გზა არსებობდა.

თანამედროვე დროში შვრიის კვასმა პოპულარობა დაკარგა.  სამწუხაროა, რადგან ეს სასმელი არა მხოლოდ წყურვილს კლავს,  გემოც კარგი აქვს და ორგანიზმის ჯანმრთელობასაც უზრუნველყოფს!

ბიოლოგიურად აქტიური კომპონენტების არსებობის გამო, შვრიის კვასი სასარგებლოა მთელი ორგანიზმისთვის.

ამ სასმელის მომზადება არ საჭიროებს დიდ დროს და განსაკუთრებულ უნარს.

კლასიკური შვრიის კვასის დასამზადებლად შეგიძლიათ უმარტივესი რეცეპტი გამოიყენოთ:

3 ლიტრიან ჭურჭელში ჩაყარეთ 400-500 გრ. გარეცხილი შვრია, დაამატეთ 3-4 სუფრის კოვზი შაქარი, დაასხით ცივი  წყალი, დაფარეთ კონტეინერი და გააჩერეთ 3-4 დღე ოთახის ტემპერატურაზე.

kvasi

თუ მოგწონთ კვასის მკვეთრი გემო, გადაწურვის შემდეგ დარჩენილ შვრიას კვლავ დაამატეთ შაქარი და წყალი , 4 დღის შემდეგ გადაწურეთ სითხე და კვასიც მზადაა.

შვრიის დუღილი გრძელდება სამი თვის განმავლობაში, შეგიძლიათ გააკეთოთ კვასი შვრიისგან, რომლის რეცეპტში შედის ქიშმიში და ნატურალური თაფლი.

ამ კვასის მომზადება კლასიკური რეცეპტის მსგავსია, მხოლოდ შაქარი იცვლება 50 გრ. ქიშმიშითა  და 1-2 სუფრის კოვზი ნებისმიერი თაფლით. ქიშმიში კვასის ფერს უფრო მუქს ხდის და სასმელს არომატს მატებს.

Შვრიის კვასის, რომლის სასარგებლო თვისებებიც დიდი ხანია ცნობილია, დალევა ყველას შეუძლია, თუნდაც ბავშვებს.

  • შვრიის კვასი დილის ყავის შესანიშნავი შემცვლელია. ამ მარცვლეულის შემადგენლობაში შემავალი სახამებლის წყალობით, ადამიანი იღებს ენერგიას  კოფეინის გარეშე.
  • შვრიაში არსებული  ცილა სასარგებლო გავლენას ახდენს ქსოვილის აღდგენაზე და ბოჭკოვანი ამცირებს ქოლესტერინის დონეს.
  • შვრიის კვასი ასევე აუმჯობესებს სხეულის მეტაბოლურ პროცესებს. სწრაფად ავსებს ვიტამინის დეფიციტს და აძლიერებს კბილების მინანქარს.
Facebook კომენტარები