მაგნიუმით მდიდარი საკვები, რომელიც ამცირებს შაკიკს, უძილობას, გულ -სისხლძარღვთა დაავადებებს და სხვას! გაიგეთ მაგნიუმის როლის შესახებ თქვენს ორგანიზმში!

კუნთების კრუნჩხვები თუ ზედმეტი სტრესი? არ აქვს მნიშვნელობა რას ებრძვით, მაგნიუმი, რა თქმა უნდა, დაგეხმარებათ მრავალი პრობლემის მოგვარებაში, დაწყებული შფოთვითა და სტრესიდან უძილობამდე და ანთებამდე.

მაგნიუმი ოპტიმალური ჯანმრთელობისა და სათანადო ბიოლოგიური ფუნქციის გასაღებია.

სინამდვილეში, 300-ზე მეტი ფერმენტი ეყრდნობა ამ საკვებ ნივთიერებას ოპტიმალური ფუნქციონირებისთვის. ეს მეტყველებს მის მნიშვნელობაზე ჩვენს ბიოქიმიურ პროცესებზე, რომელთა უმეტესობა სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია მეტაბოლური ფუნქციისთვის, რომელიც მოიცავს:

  • ძვლებისა და კბილების სწორი ფორმირება
  • სისხლში შაქრისა და ინსულინის მგრძნობელობის რეგულირება
  • ატფ-ის (ადენოზინტრიფოსფატის) შექმნა
  • სისხლძარღვების რელაქსაცია
  • კუნთების და ნერვების ფუნქცია

მაგნიუმის ნაკლებობამ შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის სერიოზული პრობლემები.
უჯრედული მაგნიუმის ნაკლებობა იწვევს უჯრედული მეტაბოლური ფუნქციის გაუარესებას, რაც საბოლოოდ იწვევს ჯანმრთელობის სერიოზულ პრობლემებს. ეს მოიცავს შფოთვას და დეპრესიას, თავის ტკივილს, შაკიკს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს და ფიბრომიალგიას.

მაგნიუმი ასევე მნიშვნელოვანია ორგანიზმის დეტოქსიკაციის პროცესებისთვის, მათ შორის გლუტათიონის სინთეზისთვის.

საბოლოო ჯამში, მაგნიუმი აუცილებელია მიტოქონდრიული ოპტიმიზაციისთვის, რაც უმნიშვნელოვანესია საერთო სპორტული და ენერგეტიკული მუშაობისთვის.

მაგნიუმის მნიშვნელობა მიტოქონდრიის ჯანმრთელობისთვის.

მიტოქონდრია არის უჯრედებში ნაპოვნი ორგანელები. ყველა ორგანოს სჭირდება ენერგია სწორად ფუნქციონირებისთვის და ეს ენერგია, რომელიც ცნობილია როგორც ATP, ძირითადად წარმოიქმნება მიტოქონდრიაში.

მზარდი მტკიცებულება ვარაუდობს, რომ ჯანმრთელობის პრობლემების უმეტესობა დაკავშირებულია მიტოქონდრიის დისფუნქციასთან, ამიტომ მიტოქონდრიაში საჭირო წინამორბედებისა და საკვები ნივთიერებების მიღება ძალზე მნიშვნელოვანია საერთო ჯანმრთელობისთვის, ვარჯიშისთვის და დაავადების პროფილაქტიკისთვის.

მიტოქონდრიის მკვლევარის, დოქტორი რონდა პატრიკის თქმით, მაგნიუმი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს მიტოქონდრიის ჯანმრთელობაში, უპირველეს ყოვლისა, იმიტომ, რომ ჟანგვის უნარი დამოკიდებულია მიტოქონდრიის უნარზე, გამოიმუშაოს ენერგია უჯრედებში.

რამდენი მაგნიუმი გჭირდებათ?

დაახლოებით ასი წლის წინ ადამიანები ყოველდღიური რაციონიდან იღებდნენ დაახლოებით 500 მგ მაგნიუმს, მკვრივი ნიადაგის წყალობით, რომელშიც მათი საკვები იზრდებოდა. დღეს ადამიანები იღებენ დაახლოებით 150-300 მგ დღეში საკვები წყაროებიდან.

რეკომენდებული დღიური დოზა შეადგენს დაახლოებით 310-420 მგ დღეში, ასაკისა და სქესის მიხედვით, ხოლო ზოგიერთი მკვლევარი ვარაუდობს 600-900 მგ-მდე მიღებას ოპტიმალური ჯანმრთელობისთვის.

მაგნიუმის ტრეონატი ერთ-ერთი საუკეთესო ვარიანტია. ის ძალზე ეფექტურია უჯრედის მემბრანებში, მათ შორის მიტოქონდრიებში და ჰემატოენცეფალურ ბარიერში შეღწევისას.

მაგნიუმის დეფიციტის რისკ-ფაქტორები, ნიშნები და სიმპტომები.

უაღრესად დამუშავებული საკვების მიღება არის მაგნიუმის დეფიციტის მთავარი რისკი, რადგან მაგნიუმი გვხვდება ქლოროფილის მოლეკულაში. ფოთლოვანი მწვანილისა და სხვა არამაგნიუმით მდიდარი საკვების ჭამა ნიშნავს, რომ თქვენ არ იღებთ საკმარისს თქვენი რაციონიდან.

მაგნიუმი ასევე იკარგება ძილის ნაკლებობის, რეცეპტით გაცემული მედიკამენტების (ფტორი, სტატინები, ანტიბიოტიკები), სტრესის გამო.

მაგნიუმის დეფიციტის ზოგიერთი ადრეული ნიშანია:

  • კუნთების კრუნჩხვები,
  • შაკიკი,
  • თავის ტკივილი,
  • დაღლილობა,
  • სისუსტე,
  • გულისრევა,
  • ღებინება და მადის დაკარგვა.

მაგნიუმის ქრონიკულმა დეფიციტმა შეიძლება გამოიწვიოს ისეთი პრობლემები, როგორიცაა: კრუნჩხვები, დაბუჟება, ჩხვლეტა, უჩვეულო გულის რითმი, კორონარული სპაზმი და ხასიათის ცვლილებები.

რომელია მაგნიუმის მაღალი შემცველობის საკვები?

მუქი მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეულის მირთმევა ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა მაგნიუმის დონის გასაზრდელად და ასევე ორგანიზმში ჯანსაღი დონის შესანარჩუნებლად. ამ მწვანილის გამოწურვა კარგი გზაა მისგან მაქსიმალური სარგებლობის მისაღებად! ფოთლოვანი მწვანილი, რომელიც შეიცავს ყველაზე მეტ მაგნიუმს, მოიცავს:

  • კალე
  • ჭარხლის მწვანილი
  • შვეიცარული ჭარხალი
  • სალათის ფურცლები
  • ბრიუსელის კომბოსტო
  • ბროკოლი
  • ისპანახი

სხვა საკვები, რომელიც განსაკუთრებით მდიდარია მაგნიუმით, მოიცავს:

  • უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
  • ავოკადო
  • ხილი და კენკრა
  • გოგრა
  • თესლეული და თხილეული
  • მწვანილი და სანელებლები (ოხრახუში, მდოგვის თესლი, კამა)
  • ზეთიანი თევზი

დანამატების მიღებისას დააბალანსეთ მაგნიუმი კალციუმით, ვიტამინი K2 და D.
როდესაც თქვენ ეყრდნობით დანამატებს, მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, თუ როგორ მოქმედებს საკვები ნივთიერებები და ურთიერთქმედებენ ერთმანეთზე.

მაგალითად, ძალზე მნიშვნელოვანია მაგნიუმის, კალციუმის, K2 ვიტამინისა და D ვიტამინის დაბალანსება. ეს ნუტრიენტები მუშაობენ სინერგიულად და ნებისმიერი დისბალანსი ზრდის ინსულტის, გულის შეტევის და D ვიტამინის ტოქსიკურობის რისკს.

მაგნიუმსა და კალციუმს შორის საუკეთესო თანაფარდობაა 1:1. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ დამატებითი მაგნიუმის საჭიროება შეიძლება ორჯერ აღემატებოდეს კალციუმს, თუ გავითვალისწინებთ, რომ თქვენ უფრო მეტი კალციუმის მიღების ალბათობა გაქვთ თქვენი რაციონიდან.

რაც შეეხება D ვიტამინის მიღებას, შეამოწმეთ თქვენი D ვიტამინის დონე წელიწადში ორჯერ, რათა დადგინდეს თქვენი პერსონალური დონე.

Facebook კომენტარები