მაგნიუმით მდიდარი საკვების ჩამონათვალი, რომელიც შეამცირებს შფოთვის, დეპრესიისა და სხვა დაავადებების რისკს! 

არ აქვს მნიშვნელობა ჯანმრთელობის რა პრობლემა გაწუხებთ, მაგნიუმი, რა თქმა უნდა, დაგეხმარებათ მრავალი პრობლემის მოგვარებაში, შფოთვითა და სტრესიდან დაწყებული უძილობითა და ანთებით დამთავრებული.

მაგნიუმი ჯანმრთელობისა და სათანადო ბიოლოგიური ფუნქციის გასაღებია!

რისთვის არის მაგნიუმი მნიშვნელოვანი?

  • ძვლებისა და კბილების სწორი ფორმირება
  • სისხლში შაქრისა და ინსულინის მგრძნობელობის რეგულირება
  • ატფ-ის (ადენოზინტრიფოსფატის) შექმნა
  • სისხლძარღვების რელაქსაცია
  • კუნთების და ნერვების ფუნქცია

მაგნიუმის ნაკლებობამ შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის სერიოზული პრობლემები!

უჯრედული მაგნიუმის ნაკლებობა იწვევს უჯრედული მეტაბოლური ფუნქციის გაუარესებას, რაც საბოლოოდ იწვევს ჯანმრთელობის სერიოზულ პრობლემებს. ეს მოიცავს:

  • შფოთვას და დეპრესიას,
  • თავის ტკივილს,
  • შაკიკს,
  • გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს,
  • ფიბრომიალგიას.

მაგნიუმი ასევე მნიშვნელოვანია ორგანიზმის დეტოქსიკაციის პროცესებისთვის, მათ შორის გლუტათიონის სინთეზისთვის.

მაგნიუმის დეფიციტის რისკ-ფაქტორები, ნიშნები და სიმპტომები.

უაღრესად დამუშავებული საკვების მიღება არის მაგნიუმის დეფიციტის მთავარი რისკი, რადგან მაგნიუმი გვხვდება ქლოროფილის მოლეკულაში. ფოთლოვანი მწვანილისა და სხვა არამაგნიუმით მდიდარი საკვების ჭამა ნიშნავს, რომ თქვენ არ იღებთ საკმარისს თქვენი რაციონიდან.

მაგნიუმი იკარგება:

  • ძილის ნაკლებობის გამო.
  • რეცეპტით გაცემული მედიკამენტების (ფტორი, სტატინები, ანტიბიოტიკები) გამო.
  • და სტრესის გამოც.

მაგნიუმის დეფიციტის ზოგიერთი ადრეული ნიშანია:

  • კუნთების კრუნჩხვები,
  • შაკიკი,
  • თავის ტკივილი,
  • დაღლილობა და სისუსტე,
  • გულისრევა, ღებინება და მადის დაკარგვა.

მაგნიუმის ქრონიკულმა დეფიციტმა შეიძლება გამოიწვიოს ისეთი პრობლემები, როგორიცაა:

  • კრუნჩხვები,
  • დაბუჟება,
  • ჩხვლეტა,
  • უჩვეულო გულის რითმი,
  • კორონარული სპაზმი,
  • ხასიათის ცვლილებები.

რომელია მაგნიუმის მაღალი შემცველობის საკვები?

მუქი მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეულის მირთმევა ერთ-ერთი საუკეთესო საშუალებაა მაგნიუმის დონის გასაზრდელად და ასევე ორგანიზმში ჯანსაღი დონის შესანარჩუნებლად. ამ მწვანილის გამოწურვა კარგი გზაა მისგან მაქსიმალური სარგებლობის მისაღებად!

ფოთლოვანი მწვანილი, რომელიც შეიცავს ყველაზე მეტ მაგნიუმს, მოიცავს:

კალე, ჭარხლის ფოთლები, სალათის ფურცლები, ბრიუსელის კომბოსტო, ბროკოლი, ისპანახი.

სხვა საკვები, რომელიც განსაკუთრებით მდიდარია მაგნიუმით, მოიცავს:

უშაქრო კაკაოს ფხვნილი, ავოკადო, ხილი და კენკრა, გოგრა, თესლები და თხილეული, მწვანილი და სანელებლები (ოხრახუში, მდოგვის მარცვლები, კამა), ცხიმიანი თევზი.

რამდენი მაგნიუმი გჭირდებათ?

დაახლოებით ასი წლის წინ ადამიანები ყოველდღიური რაციონიდან იღებდნენ დაახლოებით 500 მგ მაგნიუმს, მკვრივი ნიადაგის წყალობით, რომელშიც მათი საკვები იზრდებოდა. დღეს ადამიანები იღებენ დაახლოებით 150-300 მგ დღეში საკვები წყაროებიდან.

რეკომენდებული დღიური დოზა შეადგენს დაახლოებით 310-420 მგ დღეში, ასაკისა და სქესის მიხედვით, ხოლო ზოგიერთი მკვლევარი ვარაუდობს რომ 600-900 მგ-მდე მიღებაა საჭირო ოპტიმალური ჯანმრთელობისთვის.

დოქტორის თქმით, ნაწლავის რეაქცია შეიძლება გამოყენებულ იქნას, როგორც ნიშანი სწორი დოზისთვის. დაიწყეთ ყოველდღიურად 200 მგ მაგნიუმის ციტრატის მიღებით და თანდათან გაზარდეთ დოზა, სანამ არ იგრძნობთ რომ განავალი გაფხვიერებულია.

რაც შეეხება მაგნიუმის დანამატებს, მაგნიუმის ტრეონატი ერთ-ერთი საუკეთესო ვარიანტია. ის ძალზე ეფექტურია უჯრედის მემბრანებში, მათ შორის მიტოქონდრიებში და ჰემატოენცეფალურ ბარიერში შეღწევისას.

ეს მნიშვნელოვანია:

დანამატების მიღებისას დააბალანსეთ მაგნიუმი კალციუმით, ვიტამინი D და K2-ით!

როდესაც თქვენ იყენებთ დანამატებს, მნიშვნელოვანია გვესმოდეს, თუ როგორ მოქმედებს და ურთიერთქმედებენ საკვები ნივთიერებები ერთმანეთზე.

მაგალითად, ძალზე მნიშვნელოვანია მაგნიუმის, კალციუმის, K2 ვიტამინისა და D ვიტამინის დაბალანსება. ეს ნუტრიენტები მუშაობენ სინერგიულად და ნებისმიერი დისბალანსი ზრდის ინსულტის, გულის შეტევის და D ვიტამინის ტოქსიკურობის რისკს.

მაგნიუმსა და კალციუმს შორის საუკეთესო თანაფარდობაა 1:1. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ დამატებითი მაგნიუმის საჭიროება შეიძლება ორჯერ აღემატებოდეს კალციუმს, თუ გავითვალისწინებთ, რომ თქვენ უფრო მეტი კალციუმის მიღების ალბათობა გაქვთ თქვენი რაციონიდან.

Facebook კომენტარები