11 პროდუქტი, რომელიც ახალგაზრდობის შენარჩუნებაში დაგეხმარება. იცხოვრე ჯანსაღად დღეიდან!
lui
ალბათ ყველას სურს, დიდხანს იცოცხლოს, უფრო კი – დიდხანს იყოს ჯანმრთელი და ახალგაზრდა. აი, რამდენიმე პროდუქტი, რომლებიც დაგეხმარებათ, რაც შეიძლება შორეულ მომავალში გადაიტანოთ სიბერე.
იამი (ტკბილი კარტოფილი) შეუნარჩუნებს თქვენს კანს ელასტიურობასიამის რეგულარული გამოყენებით ძალიან ეხმარებით ორგანიზმს, განსაკუთრებით კი სახეს. ტკბილი კარტოფილი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ სასარგებლოცაა. მისი შემადგენეი ელემენტები ეხმარება ორგანიზმს კოლაგენის გამომუშავებაში.
მაგრამ ამ კარტოფილით ფრის გაკეთებას ნუ ეცდებით. გარდა იმისა, რომ დაკარგავს ყველა სასარგებლო თვისებას, ის შეიწოვს ბევრ მავნე ცხიმს. უმჯობესია, რამე გემრიელი გამოაცხვე მისით.
ანტიოქსიდანტები, რომელბსაც კენკრა შეიცავს, დადებითად მოქმედებს თავის ტვინზე და აღადგენს კანს.ლობიო დაგეხმარებათ კანის გაღიზიანების თავიდან აცილებაში და გააჯანსაღებს გულს.შვრიაშვრია ძალიან ბევრ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, რომელებიც აიმჯობესებს კანის, ფრჩხილებისა და თმების მდგომარეობას, ამარებს ნერვულ სისტემას, დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე და არის ენერგიის კარგი წყარო.
ვერ ღებულობ D ვიტამინს მზისგან? დალიე რძე!კალციუმის შესათვისებლად და ძვლების ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად ჩვენსორგნიზმს სჭირდება D ვიტამინი, რომლის უდიდეს ოდენობას მზის სხივების მეშვეობით ვღებულობთ. ამ ვიტამინის საჭირო ოდენობით შენარჩუნებით ვანელებთ დაბერების პროცესსაც.
კარი ალცჰეიმერის დაავადების განვითარებას უშლის ხელსკარი უძველესი დროიდან გამოიყენება სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ, როგორიცაა მკერდის კიბო, ღვიძლის დაავადებები და სხვა. უახლესმა გამოკვლელებმა კი აჩვენა, რომ ის ტვინის დაავადებების, მათ შორის კი ალცჰეიმერის, პროფილაქტიკისთვისაც შეიძლება გამოვიყენოთ.
სარდინი და ანჩოუსიტვინის გამოფიტვის თავიდან ასაცილებლად ხშირად მიირთვით სარდინები და ანჩოუსი. გარდა ამისა, სარდინის აპარა ძველბი D ვიტამინის კიდევ ერთი წყაროა.
კაკაო აძლიერებს გულს, გიცავთ კიბოსა და დიაბეტისგანშოკოლადის ყველა სახეობაერთნაირად სასარგებლო არ არის, მაგრამ ზოგიერთი მათგანი დადებითად მოქმედებს ორგანიზმზე. ის ამცირებს სისხლის წნევის მომატებისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების გაჩენის რისკს.
შოკოლადის შერჩევისას, უპირატესობა მიანიჭე იმას, რომელშიც მეტი კაკაოა.
ჯანსაღი ცხიმები (მაგალითად, ზეითუნის ზეთი) და თხილი გულის დაავადებების რისკს ამცირებსყველანაირი ცხიმი არ არის მავნებელი. დღეში 30 გრამი თხილი და 1-2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი შეამცირებს გულის პრობლემების გაჩენის ალბათობას.
ისპანახიისპანახი უამრავ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, მათ შორის რკინას და K ვიტამინს. ის ზრდის კუნთოვან მასას, ამაგრებს ძვლებს, იცავს ტვინს, ამცირებს ისეთი დაავადებების რისკს, როგორიცაა კატარაქტა.
წითელი ღვინოკარგი ამბავი ღვინის მოყვარულთათვის! ძილის წინ ერთი ბაკალი ღვინო დაეხმარება გულ-სისხლძარღვთა სისტემას და ხელს უშლის სიმსივნის წარმოქმნას. გარდა ამისა, ღვინო ეხმარება ორგანიზმს ნერვული უჯრედების აღდგენაში. ექიმები რჩევით, ჯსობს მშრალი ღვინოს დალევა. თუ არ სხვა ალკოჰოლს, ჭამე ყურძენი.