ჯანჯაფილის ჯემი - იდეალურია გაციებისთვის!
ეს ჯემი ძალიან სურნელოვანია და ამასთანავე ათბობს ყელს. ყველას, ვისაც სურს სცადო მისი მომზადება, მინდა შემოგთავაზოთ ჯერ მცირე ნაწილის გაკეთება ტესტირებისთვის და იქ უკვე გამოჩნდება, ნამდვილად მოგწონთ თუ არა მისი გემო.
გაციების პერიოდში ეს მურაბა ნამდვილა მაშველს ჰგავს!
მე უბრალოდ მიყვარს ექსპერიმენტები, ასე რომ, ამჯერად ეს მოხდა და ბედნიერი ვიყავი ჩემი ახალი რეცეპტით!
- ვიღებთ კოჭას, ვასუფთავებთ და ვჭრით თხელ ნაჭრებად.
- შემდეგ ვიღებთ ლიმონს, გარეცხეთ ისინი, დაჭერით თხელ ნაჭრებად, ისევე როგორც ჯანჯაფილი, მხოლოდ მოაცალეთ თესლი (სხვათა შორის, პირველად რომ მოვამზადე ეს მურაბა ლიმონის გარეშეც, ძალიან გემრიელი იყო).
- და ორივე ინგრედიენტს ვათავსებთ ქვაბში, რომელშიც მურაბას მოვამზადებთ.
- შაქარს ავწონით 1:1 თანაფარდობით, ნებისმიერ მურაბაში იმდენ შაქარს ვყტი, რამდენიც კილოგრამი ხილიც მაქვს.
- ჯანჯაფილს და ლიმონის შაქართან ერთად ვათავსებ გაზქურაზე.
- მურაბას მუდმივად ურიეთ, რომ შაქარი ქვაბის ძირს არ მიეწვას.
- მოხარშვის დროს ჯანჯაფილი ხდება უფრო რბილი და გამჭვირვალე.
- როგორც კი ჩვენი მურაბა ძალიან ძლიერად დაიწყებს დუღილს, ხის კოვზით ინტენსიურად ვურიოთ 5 წუთის განმავლობაში.
და ჩვენი ჯემიც მზად არის! ჩაასხით სტერილურ ქილებში და გააციეთ, შემდეგ დაახურეთ ხრახნიანი თავსახური.
სცადეთ ეს გემრიელი რეცეპტი და გამიზიარეთ შედეგი კომენტარებში!
მისი გამოყენება შეგიძლიათ დაუყოვნებლივ, როგორც კი იგრძნობთ გაციების პირველ სიმპტომეს, ან გამოიყენოთ პრევენციული მიზნებისთვის.
გისურვებთ ჯანმრთელობას!
Facebook კომენტარები