Lui.ge

3 ყველაზე საზიანო საკვები გულისთვის! შეინახეთ სტატია რომ არ დაკარგოთ!

gulistvis saziano sakvebi

3 ყველაზე საზიანო საკვები გულისთვის! შეინახეთ სტატია რომ არ დაკარგოთ!

გული გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ნაწილია, რომელიც ატარებს საკვებ ნივთიერებებს და ჟანგბადს მთელ სხეულში, რაც უზრუნველყოფს მის სასიცოცხლო აქტივობას. მნიშვნელოვანია მისი კარგ ფორმაში შენარჩუნება.

დღეს ჩვენ გადავხედავთ საკვებს, რომელიც ანადგურებს გულს!

1. შაქარი.

ეს იწვევს წნევის მატებას, აზიანებს სისხლძარღვებს, ხელს უწყობს თრომბის წარმოქმნას. იწვევს თიამინის ნაკლებობას, რის გამოც ვითარდება გულის კუნთის დისტროფია.

ზრდის სითხის ექსტრავასკულარულ დაგროვებას, რომლის სიჭარბე იწვევს გულის გაჩერებას. ზრდის ქოლესტერინის დონეს და სხეულის წონას, რითაც აუარესებს სისხლის მიმოქცევას და ზრდის დატვირთვას გულზე.

შეამცირეთ შაქრის მიღება ან შეცვალეთ შემდეგი საკვებით:

2. ხორცი, ცხიმიანი და შემწვარი საკვები.

უვითარდება სიმსუქნე, მატულობს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, რაც შემდგომში წარმოქმნის თრომბებს. ეს აფერხებს სისხლის მიმოქცევას და გულის მუშაობას.

ასევე 2-ჯერ ზრდის გულის უკმარისობის განვითარების რისკს. ზრდის არტერიულ წნევას, აფერხებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას, აბინძურებს ორგანიზმს ტოქსინებითა და ტოქსინებით. ათავისუფლებს სისხლძარღვების კედლებს.

3. მარილი.

ორგანიზმში მარილის ჭარბი რაოდენობა იწვევს გულის კუნთის სპაზმს, რაც იწვევს გულის შეტევას.

გარდა ამისა, მარილი ზრდის მიოკარდიუმზე დატვირთვას და ზრდის არტერიულ წნევას. ის ინარჩუნებს სითხეს ორგანიზმში, რაც იწვევს გულსა და სისხლძარღვებზე დატვირთვის გაზრდას. ხდის სისხლძარღვების კედლებს მყიფე. ხელს უწყობს იშემიის განვითარებას.

გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკის შესამცირებლად, რაციონში უნდა გავზარდოთ ხილი და ბოსტნეული, გავხადოთ ფიზიკური აქტივობა ჩვენი ყოველდღიურობის ნაწილი.

გთავაზობთ საკვები პროდუქტების ჩამონათვალს, რომელთა მიღებაც განსაკუთრებით სასარგებლოა გულისთვის:

 

Facebook კომენტარები
Exit mobile version