Lui.ge

ეს ფაფა სიცოცხლეს გადაარჩენს! ფეტვი ელექსირია გულებისთვის!

fetvis fafa

ეს ფაფა სიცოცხლეს გადაარჩენს! ფეტვი ელექსირია გულებისთვის!

ფეტვის მთავარი ღირებულება არის მინერალების მაღალი შემცველობა, როგორიცაა კალიუმი და მაგნიუმი, რომლებიც აუცილებელია გულის კუნთის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის.

 

ფეტვის ფაფის რეცეპტი:

მოხარშვამდე ფეტვი უნდა გაირეცხოს 6-7-ჯერ (სანამ წყალი არ გახდება გამჭვირვალე), ბოლოს გადაიტანოთ ცხელ წყალში. თუ ფეტვს მწარე გემო აქვს, ის კარგად და არაერთხელ უნდა გაირეცხოს ცივ წყალში.

ფეტვი ყოველთვის იხარშება დიდი რაოდენობით წყალში ნახევრად მოხარშვამდე (მარცვალი არ უნდა მოიხარშოს ბოლომდე). წყალი გაჟღენთილია – ამ გზით შეგიძლიათ თავი დააღწიოთ ფეტვის არც თუ ისე სასიამოვნო სპეციფიკურ გემოს. შემდეგ რძეს ასხამენ და ადუღებენ ბოლომდე მოხარშვამდე.

შაქარი და მარილი ემატება გემოვნებით. ფეტვი იხარშება 25-30 წუთის განმავლობაში, მოცულობაში კი 4-6-ჯერ იზრდება.

ხარშვის დროის შესამცირებლად და სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმუმის შესანარჩუნებლად, ფეტვს კარგად რეცხავენ, შემდეგ ასხამენ ცხელ წყალს და ტოვებენ რამდენიმე საათის განმავლობაში (ან ღამით).

ფეტვის ფაფა სპეციალური (სამკურნალო) რეცეპტი:

1/3 ჭიქა მარცვლეული, 2/3 ჭიქა წყალი.

ფეტვი მოხრაკეთ მაღალ ცეცხლზე, მაგრამ ისე, რომ ფერი ძალიან არ დაკარგოს. შემდეგ მარცვლეული შეავსეთ წყლით და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. ფაფას შეიძლება დაემატოს 1 ს.კ. კოვზი სელის ზეთი.

ეს არის დღიური ნორმა სტენოკარდიით დაავადებული ადამიანისთვის.

სცადეთ ჩასვათ თქვენს რაციონში ეს შესანიშნავი ფაფა და მიიღეტ მისგან უამრავი სარგებელი!

გისურვებთ ჯანმრთელობას!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version