Lui.ge

რატომ არის ასე მნიშვნელოვანი ჯანჯაფილის ჩაის დალევა და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად?

janjafilis chais sargebeli 1

რატომ არის ასე მნიშვნელოვანი ჯანჯაფილის ჩაის დალევა და როგორ მოვამზადოთ ის სწორად?

ყავის მოყვარულებიც კი უნდა დაეთანხმონ, რომ დღის ცხელი ფინჯანი ჩაით დაწყება შესანიშნავი დასაწყისია! უმეტესობა მიდრეკილია მწვანე ჩაის არჩევისკენ, რაც მშვენიერი ვარიანტია, მაგრამ ჩვენ გვინდა შემოგთავაზოთ სხვა ჯანსაღი სასმელი – ჯანჯაფილის ჩაი.

ჯანჯაფილის ჩაის აქვს მრავალი სასარგებლო თვისება, მათ შორის:

  1. აძლიერებს იმუნურ სისტემას.
    ჯანჯაფილში შემავალ აქტიურ ნაერთს, რომელსაც გინჯეროლი ეწოდება, აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ასევე ასტიმულირებს ორგანიზმის უნარს, თავიდან აიცილოს ინფექციები, ამიტომ ის ფანტასტიკური საშუალებაა გრიპის და გაციების დროს.
  2. მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო აგენტი.
    ჯანჯაფილში შემავალი ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთები ხელს უშლის მრავალ დაავადებას და ამშვიდებს სახსრებისა და კუნთების ტკივილს. გარდა ამისა, ქრონიკული ანთება დაკავშირებულია დიაბეტთან, აუტოიმუნურ დაავადებებთან, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან, ართრიტთან, ფილტვების დაავადებებთან და ალცჰეიმერის დაავადებასთან.
  3. აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას.
    ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება გააუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, რადგან ის ხელს უშლის ანთებას, აპოპტოზს და ოქსიდაციურ სტრესს.
  4. ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას.
    ეს დადებითი ფესვი ხელს უწყობს სისხლის სწორ ნაკადს, რადგან ებრძვის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების მარკერებს, როგორიცაა მაღალი ქოლესტერინი ან მაღალი წნევა. ამიტომ ჯანჯაფილი ეფექტურია ინფარქტისა და ინსულტის თავიდან ასაცილებლად.
  5. აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.
    ჯანჯაფილი აძლიერებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ამრიგად, მისი გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ყაბზობა, გულისრევა, კრუნჩხვები, დიარეა და ღებინება.

ამიტომ, ძალიან სასარგებლო იქნება, თუ ამ ჩაის რეგულარულად მიირთმევთ.

მის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

მომზადების მეთოდი:

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაამატეთ ჯანჯაფილი, მაგრამ შეამცირეთ სითბო და ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და ჩაის ჭიქაში გადაიტანეთ. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით.

ამ ჩაის მირთმევა შეგიძლიათ ზაფხულშიც, საჭიროა მხოლოდ მაცივარში გააციოთ მომზადების შემდეგ და მიირთვათ, როგორც გამაგრილებელი და მატონიზირებელი სასმელი ზაფხული ცხელ დღეებში.

მიირთვით და ისიამოვნეთ ამ სასმელის გემოვნური და ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებით!

იყავით მუდამ ჯანმრთელი!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version