Lui.ge

როგორ დავძზლიოთ ინფარქტის შიში და დავიცვათ გული სხვადასხვა დაავადებისგან?!

gulis janmrteloba

როგორ დავძზლიოთ ინფარქტის შიში და დავიცვათ გული სხვადასხვა დაავადებისგან?!

ჩანაწერები ცნობილი კარდიოქირურგის დღიურიდან

გულისთვის კარგია ისეთი პროდუქტი, როგორიცაა ქლიავი. შეიძლება ჩაშუშოთ ხორცთან ერთად, მიირთვათ უმი ხაჭოსთან ერთად, გაჟღინთოთ წყალში და დალიოთ „ცოცხალი“ კომპოტის სახით.

თქვენ უბრალოდ უნდა იზრუნოთ, რომ არ გადააჭარბოთ დოზას - ქლიავის ჭარბი რაოდენობა მასში ჰიდროციანმჟავას შემცველობის გამო შეიძლება გამოიწვიოს ანემიის პროვოცირება. ამიტომ საკმარისია დღეში 3-5 ცალის მირტმევა.

ქლიავი შეგიძლიათ მიირთვათ ყოველ დღე ზედიზედ არა უმეტეს ერთი თვის განმავლობაში, შემდეგ სასურველია ორ-სამკვირიანი შესვენება.

რაციონიდან უნდა გამოირიცხოს ცხოველური ცხიმები - კარაქი, არაჟანი, ასევე კომპოტები და ხილის სასმელები, რომლებიც შეიცავს ბევრ შაქარს.

ფრთხილად იყავით ბანანთან: ერთი მხრივ, ის სასარგებლოა მასში კალიუმის სიმრავლის გამო, რომელიც აუცილებელია გულის კუნთის გასაძლიერებლად, მეორე მხრივ, მავნეა ჭარბი ნახშირწყლებისთვის.

გამოსავალი არის გამომცხვარი ბანანის ჭამას. ისინი ცხვება ისევე, როგორც კარტოფილი - ღუმელში ან მიკროტალღურ ღუმელში, შეგიძლიათ წინასწარ შეფუთოთ ფოლგაში.

შორეულ აღმოსავლეთში პოპულარულია ცხელი ბანანის ფაფა - სპეციფიური კერძი ევროპული გემოვნებისთვის, მაგრამ თუ შეეგუებით - ყველაზე სასარგებლო კერძებისთვის.

თიხის წყლის აბაზანები

სისხლძარღვთა დაზიანებისთვის გამოიყენება თიხის წყლით აბაზანები (200 გ თიხა საყოფაცხოვრებო სტანდარტული აბაზანის წყლის მოცულობით) 38 ° C ტემპერატურაზე ან, თუ არსებობს თერმული პროცედურების უკუჩვენება, 30° C 2 საათის განმავლობაში.

ასევე შეგიძლიათ წაისვათ სველი სახვევები თიხის წყალში დასველებული ფურცლებით, ან ადგილობრივი ლოსიონებით, კომპრესებით.

დაიცავით დიეტა, გაზარდეთ რაციონში ამინომჟავების რაოდენობა, კვალი ელემენტები - ვანადიუმი, მანგანუმი, ქრომი (მაგალითად, ბადრიჯანი ნიგვზით და ნიორით, ზღვის მცენარეების სალათი, თევზის პროდუქტები). უარი თქვით სადილზე: მხოლოდ ერთი ჭიქა 1%-იანი იოგურტი ღამით.

ძალიან სასარგებლოა ახლად გამოწურული წვენების ნარევი: სტაფილო - 230 გ, ნიორი - 60 გ, ჭარხალი - 170 გ - დალიეთ ჭიქის მესამედი 2-ჯერ დღეში ჭამის შემდეგ; განზავდეს წყლით 1:1 თანაფარდობით.

Facebook კომენტარები
Exit mobile version