Lui.ge

10 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ბროწეული რეგულარულად! ჰემოგლობინი, წნევა, ანთება და სხვა…

BROWEULIS 10 SARGEBELI

10 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მიირთვათ ბროწეული რეგულარულად! ჰემოგლობინი, წნევა, ანთება და სხვა...

  1. ზრდის ჰემოგლობინს - ბროწეულის ყველაზე ცნობილი თვისება ანემიასთან ბრძოლაა. ანემიის დროს დალიეთ გაზავებული ბროწეულის წვენი 0,5 ჭიქა 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე 2 თვის განმავლობაში.
  2. ამცირებს წნევას - ბროწეულის მარცვლები ძალიან ნაზად აქვეითებს არტერიულ წნევას ჰიპერტონიულ პაციენტებში. ხოლო ბროწეულის ნაყოფის გარსები, გამხმარი და ჩაის დამატება, ხელს შეუწყობს ნერვული სისტემის დამშვიდებას, შფოთვისგან თავის დაღწევას და ღამის ძილის გაუმჯობესებას.
  3. ზრდის ჰორმონების აქტივობას - ბროწეულის მარცვლები შეიცავს ზეთებს, რომლებიც აღადგენს ორგანიზმში ჰორმონალურ ბალანსს. ამიტომ, ბროწეულის მარცვლებს არ გადაფურთხოთ - მათი ჭამა აუცილებელია, განსაკუთრებით თუ გაქვთ მტკივნეული პერიოდი, გაქვთ თავის ტკივილი ან მენოპაუზა.
  4. ახდენს პირის და ყელის დეზინფექციას - ბროწეულის ქერქის ან მისი წვენის წყალხსნარს იყენებენ გარგარის დროს (ყელის ტკივილისა და ფარინგიტის დროს), პირის ღრუს (გინგივიტისა და სტომატიტის დროს). ტანინები ათავისუფლებს ტკივილს, ხოლო ორგანული მჟავები ანადგურებს ინფექციას.
  5. ცვლის ინსულინს - ბროწეულის ნაყოფი ერთ-ერთია იმ რამდენიმე ტკბილეულს შორის, რომელიც არა მხოლოდ მისაღებია, არამედ სასარგებლოცაა დიაბეტით დაავადებულთათვის. ამისათვის დალიეთ 60 წვეთი წვენი 4-ჯერ დღეში ჭამის წინ. უკვე მე-3 დღეს სისხლში შაქრის დონე მნიშვნელოვნად დაიკლებს.
  6. შლის რადიაციას - ბროწეულის წვენი ძალიან სასარგებლოა მათთვის, ვინც მუშაობს რადიოაქტიურ იზოტოპებთან ან ცხოვრობს მაღალი რადიაციის ზონაში.
  7. კურნავს კანს - გაქვთ ცხიმიანი კანი, აკნე ან ჩირქოვანი გამონაყარი? კარაქით ან ზეითუნის ზეთით მოამზადეთ მსუბუქად შემწვარი, დაქუცმაცებული ბროწეულის კანი. შეინახეთ მაცივარში და წაისვით კანზე კვირაში არა უმეტეს 2-ჯერ. და გამხმარი ქერქის ფხვნილს შეუძლია ეფექტურად განკურნოს დამწვრობა, ბზარები და ნაკაწრები.
  8. გამოდევნის ჭიებს - მწიფე ბროწეულის ქერქი შეიცავს ალკალოიდებს, რომლებსაც აქვთ ძლიერი ანტიჰელმინთური ეფექტი. ჭიების მოსაშორებლად 40-50 გრ დაქუცმაცებული ქერქი 6 საათის განმავლობაში 400 გრ ცივ წყალში დაჟინებით და შემდეგ ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ სითხის ნახევარი არ აორთქლდება. გაცივებული ბულიონი გადაწურეთ და დალიეთ ერთი საათის განმავლობაში მცირე ულუფებით. ერთი საათის შემდეგ დალიეთ საფაღარათო საშუალება, ხოლო 4-5 საათის შემდეგ გაიკეთეთ ოყნა.
  9. აჩერებს დიარეას - ბროწეულის ქერქს და ნაყოფს აქვს შემკვრელი თვისება, ამიტომ გამოიყენება დიარეის, კოლიტისა და ენტეროკოლიტის საწინააღმდეგოდ. მოზრდილებს სჭირდებათ გაშრობა, ქერქი დაფქვათ და ჭამის შემდეგ დღეში 3-ჯერ დალიონ და ამ მიზნით ბავშვებს შეიძლება მივცეთ ახლად გამოწურული წვენი, ნახევრად განზავებული წყლით. ინფექციური დიარეის შემთხვევაში ბროწეულის ქერქში შემავალი პოლიფენოლები ეფექტურად ამცირებს დიზენტერიის ბაცილისა და სხვა პათოგენების ზრდას.
  10. ხსნის ანთებას - სხვადასხვა ანთებითი დაავადებების დროს (თირკმლები, ღვიძლი, ყურები და თვალები, სახსრები, გინეკოლოგიური ორგანოები) ეხმარება ბროწეულის ქერქის დეკორქციას. მოამზადეთ ასე: 2 ჩაის კოვზ დაქუცმაცებულ ქერქს დაასხით 1 ჭიქა ცხელი წყალი, ადუღეთ წყლის აბაზანაზე 30 წუთი, გაწურეთ, გაწურეთ და ადუღებული წყლით გააზავეთ ორიგინალამდე. მიიღეთ 50 გ 2-3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე.
Facebook კომენტარები
Exit mobile version