პოდაგრა? მოერიდეთ ამ 5 საკვებს, რომელიც აუარესებს მდგომარეობას!
პოდაგრა ფეხის სახსრების ანთებითი დაავადებაა, რომელიც იწვევს დიდ დისკომფორტს და აუტანელ ტკივილს. გახსოვდეთ საკვები, რომელიც ამძაფრებს ამ დაავადებას.
პოდაგრა არის ართრიტის სახეობა, მაგრამ უფრო მტკივნეული. დაავადება გამოწვეულია შარდმჟავას მაღალი შემცველობით, რომელიც გამოიყოფა პურინების დაშლის შედეგად. საბედნიეროდ, თქვენ შეგიძლიათ თავიდან აიცილოთ ტკივილი პურინის შემცველი საკვების თავიდან აცილებით! თუ თქვენ გაქვთ პოდაგრა, ამოიღეთ ეს შვიდი საკვები და სასმელი თქვენი რაციონიდან.
- ზღვის პროდუქტები
მოერიდეთ ზღვის პროდუქტების ჭამას, ისინი მდიდარია პურინებით. მაგალითად, თქვენ უნდა დაივიწყოთ სარდინი, ანჩოუსი, მიდიები, სკუმბრია, ტუნა, ჰადდოკი და სკუმბრია. პოდაგრის გამწვავების რისკი 50%-ით იზრდება, ამიტომ უმჯობესია არ შეიტანოთ ისინი მენიუში. - ქვეპროდუქტები
შეამცირეთ ღვიძლის, თირკმელის და ტკბილი ხორცის მიღება. ამ პროდუქტებში პურინის შემცველობა ძალიან მაღალია, გამწვავების რისკი ხუთჯერ იზრდება. - წითელი ხორცი
წითელი ხორცი ასევე შეიცავს უზარმაზარ რაოდენობას პურინებს და, წინა პროდუქტის მსგავსად, ხუთჯერ უფრო ხშირად შეუძლია შეტევის პროვოცირება. მოერიდეთ ძროხის, ღორის და ცხვრის ხორცს. - ალკოჰოლი
ალკოჰოლის დალევა იწვევს შარდმჟავას წარმოების გაზრდას. ყველაზე საშიში და აუცილებლად თავიდან უნდა იქნას აცილებული ლუდი. ესაუბრეთ ექიმს თქვენთვის შესაფერისი ალკოჰოლური სასმელის შესახებ, რომელიც ყველაზე ნაკლებ პრობლემებს იწვევს. - ტკბილი სასმელები
ფრუქტოზით ტკბილ სასმელებს აუცილებლად უნდა მოერიდოთ. ეს არის ყველაზე "ხილის" სასმელები, რომლებიც იპყრობს თქვენს ყურადღებას სასურსათო მაღაზიის ვიტრინებიდან. ამის ნაცვლად, შეეცადეთ დალიოთ რაც შეიძლება მეტი წყალი. ეს შეამცირებს შარდმჟავას კრისტალიზაციას, რაც დადებითად იმოქმედებს თქვენს სახსრებზე. - ტკბილეული და ნამცხვრები
ფრუქტოზას, სიმინდის სიროფის შემცველი ტკბილეული სახიფათოა მათი შემადგენლობისა და სხეულზე ზემოქმედების გამო. კანფეტები, ნამცხვრები და ნამცხვრები ივსება ხელოვნური დამატკბობლებით, რაც ზრდის შარდმჟავას დონეს და იწვევს პოდაგრის შეტევას. ეცადეთ, ყურადღებით წაიკითხოთ ეტიკეტები. - თეთრი პური და მაკარონი
ტკბილეულის და ტკბილი სასმელების მსგავსად, თეთრი პური და მაკარონი შეიცავს ფრუქტოზას და სიმინდის სიროფს. ამრიგად, მოერიდეთ მათ! მსგავსი ნაერთები არ არის გამორიცხული ხორბლის პურში. აირჩიეთ მთელი მარცვლეულის პური.
Facebook კომენტარები