მოამზადეთ ჯანჯაფილის იდეალური წყალი კუნთების და სახსრების ტკივილის, შაკიკისა და გულძმარვისთვის!
ჯანჯაფილი ფართოდ გამოიყენებოდა უძველესი დროიდან, ძირითადად მისი ძლიერი სამკურნალო თვისებების გამო.
შუა საუკუნეებში ევროპაში მოაშენეს, სადაც იყენებდნენ როგორც სანელებელსა და წამალს. კერძოდ, ჯანჯაფილი ითვლებოდა ჭირის საპროფილაქტიკო ერთ-ერთ ძირითად საშუალებად.
ეს ჯანსაღი ფესვი მდიდარია ვიტამინებით C, E და A და მინერალებით, როგორიცაა კალიუმი, მაგნიუმი, სპილენძი და მანგანუმი. კალიუმის მაღალი შემცველობა ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას და აქვეითებს არტერიულ წნევას, ხოლო მასში შემავალი ანტიოქსიდანტები გულძმარვის პროფილაქტიკასა და მკურნალობას ემსახურება.
ჯანჯაფილი ასევე ბლოკავს პროსტაგლანდინების ანთებას, კურნავს, არეგულირებს ჰორმონალურ დისბალანსს, კურნავს კუნთების სპაზმს და ხსნის თავის ტკივილს და შაკიკს. გარდა ამისა, ამშვიდებს კუჭს და გულისრევას.
მისი აქტიური ნივთიერება, ჯინჯეროლი, მკურნალობს ანთებას და ებრძვის კუნთებისა და სახსრების ტკივილს. გარდა ამისა, ეს ფესვი ეფექტურია ართრიტის სიმპტომების სამკურნალოდ.
შემდეგი რეცეპტის მომზადებას ერთი წუთი დასჭირდება და ჯანმრთელობისთვის ბევრ სარგებელს მოგცემთ:
ინგრედიენტები:
- ჯანჯაფილის ფესვი - დაახლოებით 5 სმ
- ნახევარი ლიმონი
- 1 ს.კ თაფლი
- 3 ჭიქა წყალი
ინსტრუქციები:
- ჯანჯაფილი გახეხეთ, დაუმატეთ ლიმონის წვენი და წყალი, კარგად აურიეთ და შემდეგ დაუმატეთ თაფლი.
- გამოყენებამდე კიდევ ერთხელ აურიეთ კარგად და სვით მთელი დღის განმავლობაში.
ეს საშუალება დაგეხმარებათ მრავალი დაავადების მკურნალობაში და ეს მნიშვნელოვნად გააუმჯობესებს საერთო ჯანმრთელობას.