Lui.ge

ღმერთმა გვაჩუქა ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი! რეჰანი არის ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ასუფთავებს არტერიებს ქოლესტერინისგან!

Untitled design 10 3

ღმერთმა გვაჩუქა ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი! რეჰანი არის ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ასუფთავებს არტერიებს ქოლესტერინისგან!

ბოლო კვლევებმა აჩვენა, რომ ეს საოცარი მცენარე დაგეხმარებათ ვირუსებთან ბაქტერიებითან და ქრონიკული დაავადებებთან წინააღმდეგ ბრძოლაში.

ეს ბუნებრივი ანტიბიოტიკი ითვლება სასწაულმოქმედ წამლად სხვადასხვა კულტურაში მისი საოცარი სარგებლის გამო. ამ მცენარის მოვლა მარტივია და მისი გახარება შესაძლებელია როგორც სახლში, ასევე ეზოში.

რეჰანი ნამდვილად ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი მცენარეა პლანეტაზე. უმჯობესია ის გამოიყენოთ ახალი, აქვს სასიამოვნო, სეციფიური არომატი და მკვეთრი გემო. ის მდიდარია ისეთი აუცილებელი საკვები ნივთიერებით, როგორიცაა – K ვიტამინი.

რეჰანი ასევე შეიცავს ბეტა-კაროტინს და A ვიტამინს, ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც დაგიცავთ თავისუფალი რადიკალებისგან. ეს საკვები ნივთიერებები ამცირებს ათეროსკლეროზისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს.

გარდა ამ ვიტამინებისა, რეჰანი ასევე შეიცავს:

რა ჯანმრთელობის სარგებელი აქვს რეჰანის?

  1. ანტიოქსიდანტური თვისებები – უამრავი კვლევის მიხედვით, რეჰანი დაგიცავთ მრავალი ქიმიური ნივთიერებებისა და კანცეროგენისაგან.
  2. ბუნებრივი ანტიბიოტიკი – რეჰანი არის ძლიერი ანტიბიოტიკი, რომელიც დაგეხმარებათ მრავალი დაავადების მკურნალობაში, განსაკუთრებითთუ მას ნიორთან ერთად გამოიყენებთ.
  3. ასუფთავებს სისხლძარღვებს – ეს მცენარე ასუფთავებს სისხლძარღვებს ცუდი ქოლესტერინისაგან, რაც ეფექტურად აფერხებს გულ-სისხლძარღვთა მრავალ დაავადებას.

სხვა ჯანმრთელობის სარგებელი – რეჰანი დაგეხმარებათ:

რამდენი რეჰანი უნდა იქნას მოხმარებული იმისათვის რომ ჯანმრთელობის სარგებელი მივიღოთ?

მკვლევარებს ზუსტი დოზა არ დაუდგენით, თუმცა აღსანიშნავია, რომ მწვანილს და სანელებლებს მნიშვნელოვანი წვლილის შეიტანა შეუძლიათ ანტიოქსიდანტების დიეტაში. რეჰანი პრაქტიკულად არ შეიცავს კალორიებს და, გარდა ამისა, ის არის სხვადასხვა ვიტამინის მდიდარი წყარო, როგორიცაა:

როგორ ვისარგებლოთ რეჰანით?

დაამატეთ ახალი რეჰანი თქვენს კვებაში და სალათებში, დაუმატეთ რამდენიმე ფოთოლი და ცოტაოცენი ძმარი, ან გამოიყენეთ კლასიკური პომიდორი-რეჰანი კომბინაცია და ჩაყარეთ მუჭა დაჭრილი რეჰანი მაკარონის სოუსში.

თუ ვერ გააკეთეთეთ არჩევვანი ხმელ და ახალ რეჰანს შორის, აირჩიე ახალი, ნედლი რეჰანი, თუ ეს შესაძლებელია. მას აქვს მრავალი სარგებელი ჯანმრთელობისთვის (რომ აღარაფერი ვთქვათ გემოსა და არომატზე), რომლებიც ძირითადად იკარგება გაშრობის დროს.

როგორიც არ უნდა იყოს თქვენი გემოვნება, რეჰანი შეიძლება იყოს ჯანსაღი დანამატი თქვენი კვებისთვის, რაც თქვენს კერძებს გააგემრიელებს, ხოლო ჯანმრთელობას  დამატებით სარგებელს მოუტანს.

Facebook კომენტარები
Exit mobile version