ზოგიერთმა ადამიანმა განიცადა შემდეგი სარგებელი მას შემდეგ, რაც ნიახურის ნაწილი ერთ კვირაში ყოველდღიურ რაციონში შეიტანეს .
1.წონის დაკლება - ნიახური დაბალკალორიულია (მხოლოდ 10-15 კალორია) და 1,6 გრამი ბოჭკოვანი თითო ჭიქა შეუძლია შეაჩეროს არაჯანსაღი ლტოლვა.
2.ჰიდრატაციის უფრო მაღალი დონე - იმის გამო, რომ ნიახური 95% წყალს შეიცავს, ის შესანიშნავი საშუალებაა დეჰიდრატაციის თავიდან ასაცილებლად, როდესაც ის ხდება ხშირი საჭმელი მთელი დღის განმავლობაში .
3.ანთების საწინააღმდეგო თვისება - თუ თქვენ ხართ გულის დაავადების რისკის ქვეშ, ნიახურის დამატება თქვენს დიეტაში დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ქრონიკული ანთება.
4.შეიძლება შეაჩეროს გულძმარვა და მჟავა რეფლუქსი - რეკომენდებულია როგორც ხსნარი ამ პირობებისთვის მისი დაბალი მჟავიანობის გამო. მიუხედავად იმისა, რომ მეტი კვლევაა საჭირო გულძმარვისა და მჟავას რეფლუქსის ეფექტების დასადასტურებლად, ზოგიერთმა ადამიანმა, ვინც ეს სცადა, წარსულში დადებითი შედეგები გამოაცხადა.
5.აუმჯობესებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას - ჩიკაგოს უნივერსიტეტის კვლევამ აჩვენა, რომ ნიახურში ნაპოვნი ქიმიკატი, სახელწოდებით ფიალი, ამცირებს ქოლესტერინს 7%-ით და არტერიულ წნევას 18%-ით .
6.აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას - ადამიანებმა, რომლებსაც აწუხებთ კუჭის პრობლემები და ყაბზობა, იციან, თუ რამდენად მნიშვნელოვანია მათ დიეტაში ბოჭკოების ჩართვა. ნიახურის ბოჭკოვანი შემცველობა ხელს უწყობს ნაწლავის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.
7.შეიძლება შეამციროს კუჭის ლორწოვან გარსთან დაკავშირებული დაავადებების რისკი - კვლევებმა აჩვენა, რომ ნიახურის ანტიოქსიდანტებს შეუძლიათ შეამცირონ კუჭის წყლულები და გასტრიტის რისკი.
8.ბუნებრივი აფროდიზიაკი - შეიცავს მამრობითი ფერომონების, ანდროსტერონის და ანდროსტენოლს მაღალ დონეს . ზოგიერთი ადამიანი თვლის, რომ ნიახურს შეუძლია გაზარდოს მიმზიდველობა იმ ადამიანების მიმართ, ვინც მას მოიხმარს.