Lui.ge

რატომ უნდა დაამატოთ ბროკოლი თქვენს დიეტაში

lui.ge 19

ბროკოლი - შესანიშნავი ინგრედიენტია მრავალი კერძისთვის. იგი შეიცავს ვიტამინებისა და ქიმიურ ნაერთების მრავალფეროვნებას. ბროკოლი კარგია როგორც მოზრდილებისთვის, ასევე ბავშვებისთვის. აი, როგორ ავირჩიოთ, შეინახოთ და მოვამზადოთ კომბოსტოს ეს ჯიში.lui 10

ბროკოლი არის ბოსტნეული, რომელსაც აქვს ღია მწვანე ფერი მის ყვავილებში. მაგრამ არსებობს ბროკოლის ჯიშები თეთრი და მეწამული ტონებით. საექსპორტო ბროკოლი კულტივირებულია ისეთ ქვეყნებში, როგორიცაა იტალია, ჩინეთი, ესპანეთი. ამერიკელები ითვლებიან ლიდერებად ამ კომბოსტოს მოხმარებაში. რატომ არის ეს კონკრეტული კომბოსტო ასე სასარგებლო და როგორ მოვამზადოთ იგი?

ბროკოლი ორგანიზმისთვის აუცილებელი ნაერთების ნამდვილი საწყობია. ეს კომბოსტო ინარჩუნებს ვიტამინებს C და B9 მოხარშვისას ან გაყინვისას.

ბროკოლი შეიცავს შემდეგ ვიტამინებს

ვიტამინ C - ნედლეულ ყვავილებში ის დაახლოებით სამჯერ მეტია, ვიდრე მათში, რომლებმაც გაიარეს სითბოს მკურნალობა. ვიტამინი C ასოცირდება კოლაგენის სინთეზთან და კანის ჯანმრთელობასთან, ნერვული სისტემის ფუნქციებთან და იმუნიტეტთან, ეწინააღმდეგება ოქსიდაციურ სტრესს).
ვიტ - B5 - (უმი ბოსტნეულში) აღადგენს ორგანიზმის ტონუსს, ახდენს გონებრივი აქტივობის ნორმალიზებას, მუშაობს სტეროიდული ჰორმონების გამომუშავებაში.
ვიტ - B9 - მუშაობს უჯრედების განახლების პროცესში, სასარგებლოა ბავშვების ზრდისთვის, ეხმარება ორგანიზმის ზოგად რეაბილიტაციას ავადმყოფობის შემდეგ, დადებითად მოქმედებს ნაყოფზე ინტრაუტერიული განვითარების დროს.
ვიტ -  B6 - (მზა ბოსტნეულში) მონაწილეობს ნერვული სისტემის ფუნქციებში, აძლიერებს ორგანიზმის იმუნურ პასუხს.

გარდა ამისა, ამ ჯიშის კომბოსტო შეიცავს:

ბეტა-კაროტინი (ნედლ ბროკოლში მისი შემცველობა 2-ჯერ მეტია, ვიდრე დამუშავებულში) და კაროტინოიდების ჯგუფის სხვა ნივთიერებები (ლითეინი და ზეაქსანტინი დადებითად მოქმედებს მხედველობაზე ).

შეიცავს შემდეგ ელემენტებს:

კალციუმი (Ca),
ფოსფორი (P),
კალიუმი (K),
მაგნიუმი (მგ).

ბროკოლის არჩევა
მნიშვნელოვანია ყურადღების გამახვილება ყვავილების გარეგნობაზე (სასურველია, რომ ისინი მდიდარი მწვანე იყოს, ყვავილები კი დახურული).

შენახვა
ბროკოლის შენახვა შესაძლებელია მაცივარში სპეციალურ ჭურჭელში 4-5 დღის განმავლობაში.

თუ ბროკოლი შეფუთული იყო, მოაცილეთ პლასტმასი მომზადებისთანავე. შეუფუთავი კომბოსტო უნდა შეიფუთოს მაცივარში შედებამდე.

როგორ მოვამზადოთ ბროკოლი
სამზარეულოსთვის აიღეთ ყვავილები (კვირტები, რომლებიც არ აყვავებულა) და მათი ძირი. ბროკოლი საუკეთესოდ არის მოხარშული მოკლე დროში (ამ შემთხვევაში, მიკროელემენტებისა და საკვები ნივთიერებების უმეტესობა შენარჩუნდება). მაგალითად, გლუკოზინოლატები უკიდურესად მგრძნობიარეა მაღალი ტემპერატურის მიმართ).

აუცილებლად სანახავი:ყველაზე ძლიერი ბუნებრივი საშუალება ფეხების შეშუპების წინააღმდეგ!

Facebook კომენტარები
Exit mobile version