ქიშმიშთან ერთად წყალს აქვს ძალიან სასარგებლო თვისებები, რომელიც ეხმარება გამონაყრის გაქრობას, ასუფთავებს ორგანიზმს ტოქსინებისგან. ქიშმიში, ისევე როგორც ყურძენი, ძალიან ჯანსაღი პროდუქტია. უფრო მეტიც, პროდუქტი განსაკუთრებით სასარგებლოა, თუ ის მთელი ღამის განმავლობაში წყალშია გაჟღენთილი და მას დილით მიირთმევთ.
ქიშმიში ხელს უწყობს საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას და აძლიერებს იმუნურ სისტემას. ხოლო ქიშმიშის დასველებისა და ჭამის ჩვევას ბევრი ჯანმრთელობის სარგებელი მოაქვს.
საჭმლის მონელების გაუმჯობესება: ქიშმიში ძალიან მდიდარია ბოჭკოთი, რომელიც ასუფთავებს სხეულს ტოქსინებისგან, აუმჯობესებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას. ცალკე უნდა აღინიშნოს ის ფაქტი, რომ ასეთ პროდუქტს აქვს საფაღარათო თვისებებიც. ასე რომ, ეს სასარგებლოა მათთვის, ვისაც პრობლემები აქვს კუჭ ნაწლავის მუშაობასთან. გარდა ამისა, ქიშმიშით წმენდა ხელს გიშლით სახეზე არსებული გამონაყარისგან. და ეს ყველაფერი განპირობებულია იმით, რომ ორგანიზმიდან მავნე ნივთიერებები გამოიყოფა. კანი ხდება უფრო გლუვი და ჯანმრთელი.
ძვლების სიძლიერე: ქიშმიში ძალიან მდიდარია კალციუმით. ეს ნიშნავს, რომ ის აქტიურად აძლიერებს ჩონჩხის სისტემას. ამრიგად, პროდუქტი ასევე ხელს უწყობს ისეთი საშიში დაავადებისგან დაცვას, როგორიცაა ოსტეოპოროზი და სხვა.
გიცავთ ანემიისგან: ანემიის დროს აღინიშნება ძალზე ძლიერი სისუსტე, დეპრესია, ძალების დაკარგვა და სხვა პრობლემები. ამ დაავადების წინააღმდეგ ბრძოლა ადვილი არ არის. ამ ტიპის ქიშმიში, ისევე როგორც ჩვეულებრივი ქიშმიში, მდიდარია რკინით. სწორედ ამ მინერალის არარსებობის გამო შეიძლება ანემიის პროვოცირება. ქიშმიშის ჭამით კი, სისხლის მიმოქცევა უმჯობესდება, სხეული ივსება სასარგებლო ნივთიერებებით, შედეგად, დაავადება უკან იწევს.
ქიშმიში ასევე კარგია ღვიძლისთვის და აუმჯობესებს კანის მდგომარეობას მისი გაახალგაზრდავებით!. ჯანმრთელი ღვიძლისთვის: ეს საკვები პროდუქტი სინამდვილეში ერთ-ერთი საუკეთესო ჩირია, რომელსაც შეუძლია გაააქტიუროს ორგანიზმის თავდაცვა და ტოქსინების, შხამებისა და მავნე ნივთიერებების მოცილების პროცესები. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ყველა ეს მავნე ნივთიერება აღარ წყდება ღვიძლში, რაც ამცირებს მისი დაავადების რისკს.
დაღლილობის მოხსნა: ჩირი შეიცავს საკმაოდ ბევრ გლუკოზას და საქაროზას, რომლებიც ავსებენ ენერგიის მარაგს ადამიანის ორგანიზმში.
კანის მდგომარეობა უმჯობესდება: პროდუქტი შეიცავს A და E ვიტამინებს, რომლებიც აქტიურად ასტიმულირებს ახალი ჯანსაღი კანის უჯრედების წარმოქმნას. თუ ჩვევა გაქვთ მიირთვათ ეს ტკბილი ჩირი, მაშინ ის დაატენიანებს დერმას ბუნებრივი გზით, გახდის მას უფრო ჯანმრთელს. შედეგად თქვენ შეგიძლიათ მთლიანად დაივიწყოთ აკნე.
კუჭის მჟავის განეიტრალება: გაჟღენთილი ჩირი შეიცავს საკმაოდ ბევრ კალციუმს და მაგნიუმს, რომელსაც შეუძლია გაანეიტრალოს მჟავა კუჭში. ეს ხელს უშლის მრავალ დაავადებას. განსაკუთრებით აციდოზი, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს აკნე, ნახშირწყლების დუღილი, თავის ტკივილი, სისუსტე და ფსორიაზიც კი.
პროდუქტით წყლის მომზადება საკმაოდ მარტივია. თქვენ უნდა აიღოთ დაახლოებით 150 გრამი ქიშმიში, მოათვასოთ ღრმა ჭურჭელში და დაასხათ ორი ჭიქა სუფთა წყალი. მანამდე კი კარგად გარეცხეთ პროდუქტი. შემდეგ განათავსეთ ცეცხლზე და ადუღეთ 20 წუთი. შემდეგ უბრალოდ გადმოვდგატ და გავაჩეროთ დილამდე. დილით კი მიირთვით !